Dalen
DAL

Fantastisk insats gav seger mot IBK Dalen

20 februari 2022 19:54

Hagundas herrar kom till matchen mot Dalen med ett stukat självförtroende och med ett flertal klara förluster i bagaget, men när matchen väl kom igång syntes ingenting av detta och det var full gas hela matchen. Efter en lysande insats vann Hagunda den viktiga matchen med 11-7.

Efter juluppehållet har Hagunda haft en tung period i SSL och eftersom både Sirius och Djurgården har börjat plocka lite poäng hade marginalen till nedflyttningsplats minskat från 12 till 7 poäng när matchen mot IBK Dalen skulle blåsas igång.

I de senaste matcherna har Hagunda saknat flera spelare, men till matchen mot IBK Dalen var truppen i det närmaste komplett. Den enda som saknades var lagets poängkung Mattias Jansson samt långtidsskadade Jonathan Lundkvist.

Hagundaspelarna visade omedelbart att de hade bestämt sig för att ge allt och offra sig hänsynslöst för att plocka hem tre poäng denna kväll. Den som på många sätt personifierade denna inställning var Jonathan "Jonis" Blomqvist, som gjorde en fantastisk match. Han vek sig inte en tum och var ett ständigt hot i anfallszonen då han kom farande som en bulldozer på högerkanten. Redan efter en dryg minut av matchen forcerade han fram mot Dalens mål och stänkte in ett skott i burgaveln till ledning med 1-0.

IBK Dalen lyckades dock både kvittera och ta ledningen med 1-2 i mitten av perioden, medan Hagunda missade en del lägen. Det skulle dock visa sig att de missade chanserna inte var signifikativa för Hagundas prestation denna kväll. Istället skulle detta bli en kväll då hemmalaget verkligen tog tillvara på sina lägen. Efter 13 minuter kom kvitteringen till 2-2 genom Patrik Jansson, framspelad av Jonathan Blomqvist och under de sista minuterna av perioden kom en riktig islossning. Först ut var naturligtvis Jonathan Blomqvist som pressade sig in från hörnet och in framför målet där han iskallt lade in ledningsmålet till 3-2. Halvminuten senare avlossade likaledes stekhete Felix Abrahamsson en kanon från ganska långt avstånd rakt upp i det högra krysset, fint framspelad av Markus Åkerfeldt, och publiken var i extas!

Extasen skulle dock övergå i galen eufori bara 52 sekunder senare när Isak Bengtsson satte ett direktskott till 5-2, assisterad av Abrahamsson. Då återstod bara en minut av perioden och Hagunda var i trans! Resultatet stod sig perioden ut och Hagunda gick för första gången på länge till pausvila med en klar ledning.

När den andra perioden började tog Dalen initiativet och försökte komma tillbaka i matchen. En bit in i perioden hade de lyckats äta upp större delen av underläget och putsat siffrorna till 5-4. I det läget fanns en klar farhåga om att Umeå-laget skulle kunna vända på tillställningen, men då klev Hagundas lagkapten Markus Åkerfeldt fram och frälste laget.

Bara 23 sekunder efter 5-4 målet hittade Felix Abrahamsson en perfekt diagonalpass till Åkerfeldt som satte 6-4. Därmed avstannade Dalens offensiv och Hagunda fick mer att säga till om igen och när Markus Åkerfeldt smällde in ett dragskott till 7-4 i power play, assisterad av Emrick Wiggur, när 16.41 av perioden hade spelats var matchen åter i Hagundas ägo.

Av bara farten gjorde man även 8-4 genom Felix Abrahamsson (ass Bengtsson) och kunde kliva in i omklädningsrummet med en fyramålsledning efter två perioder.

Den sista perioden var under 12 minuter en riktig klang och jubelföreställning där Hagunda gick ifrån till 10-4 och lekte innebandy, starkt påhejade av den härliga publiken. Målen gjordes av Jonathan Blomqvist (ass P Jansson), som därmed gjorde hattrick, samt av Joel Ahlin (ass Bengtsson) som därmed gjorde säsongens första mål.

Efter 11.47 minuter kom dock en reducering till 10-5 och redan när 12.20 var spelade av perioden tog Dalen ut målvakten för första gången för att satsa på spel med sex utespelare. De skapade ett visst tryck och lite oreda i Hagundas försvarszon, men utan att få in bollen. Tyvärr drabbades Hagunda av en utvisning för felaktigt byte 16.33 in på perioden och i spel 6 mot 4 kom reduceringen till 10-6 efter bara fyra sekunder. Utterligare 40 sekunder senare kom en ny reducering till 10-7 och då återstod fortfarande 2.45 att spela, vilket skapade lite oro på läktarplats. Hagundas försvarsarbete var dock starkt resten av matchen och längst bak gjorde Hampus Bodin en mycket trygg insats. I slutminuten var det istället Jesper Lundkvist som satte spiken i kistan fram till 11-7, framspelad av Felix Abrahamsson som därmed skrapade ihop hela fem poäng denna kväll (2+3).

Hagundas herrar gjorde en fantastiskt bra match och efter några sorger och bedrövelser visade man igen vilket härligt lag de är!

Nu väntar en bortamatch mot Mullsjö på fredag 25/2 kl.19.00 innan det blir ett häftigt hemmaderby mot Sirius onsdagen den 2/3 kl.19.00 i IFU Arena. Matchen mot Sirius kan bli helt avgörande för vilket lag som klarar sig kvar i SSL och vilket lag som åker ur. Häftigare förutsättningar kan det knappas bli! Boka din biljett på: https://hagundaif.ebiljett.nu/