Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Onsdag
04 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Fredag
20 Jan 1 match
Onsdag
01 Feb 1 match
Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match

Hemmamatch mot Kalmarsund på söndag

25 februari 2023 11:19

På söndag 26/2 kl.12.00 välkomnar vi FBC Kalmarsund till IFU Arena för vår näst sista hemmamatch denna säsong.


Boka era biljetter till säsongens näst sista hemmamatch via hagundaif.ebiljett.nu

Nu återstår bara fyra omgångar i grundserien och för de många lag är det i princip en transportsträcka kvar, då det är ganska klart vilka 8 lag som går till slutspel och då lagen precis utanför slutspel redan har säkrat nytt kontrakt.

Den mest spännande delen av serien just nu är kampen om att undvika nedflyttning, där i första hand AIK, Hagunda och Dalen är inblandade och där varje poäng kan vara avgörande.

I toppen av tabellen gör seriens tungviktare upp om seriesegern och om platserna precis bakom. De fyra topplagen, som under de senaste säsongerna har etablerat sig som ”The big four”, är Storvreta, Falun, Växjö och Kalmarsund. Kalmarsund har dock nio poäng upp till serieledande Storvreta och får sannolikt inrikta sig på plats 3 eller 4 i tabellen.

Kalmarsund har haft en imponerande utveckling under de senaste åtta säsongerna, då man genom ett målinriktat och hårt arbete tagit sig från ett mittenlag i Allsvenskan till en av de dominerande föreningarna i svensk innebandy.
När säsongen avslutades i mars 2016 hade Kalmarsunds herrlag slutat på 7:e plats i Allsvenskan, ett år senare tog man sig till SSL-kval och 2018 avancerade man till SSL. Redan andra säsongen i SSL slutade laget på 4:e plats i serien och därefter har man varit ett stabilt topp-4 lag, som tog sig hela vägen till SM-final förra säsongen.

Storstjärnan i FBC Kalmarsund har länge varit Kim Nilsson, men laget bygger egentligen inte på några enstaka stjärnspelare utan deras styrka är den stora bredden och det hårda lagarbetet.
Deras bästa poänggörare denna säsong (Kim Nilsson) hittar man först på en 17:e plats i poängligan, vilket är anmärkningsvärt för ett topplag, och deras näst bästa poänggörare (Kevin Haglund) återfinns först på 32:a plats.

Hagunda hade en tuff match mot Pixbo förra helgen, men har i övrigt visat bra form efter jul. De är väl medvetna om att varje poäng är extremt viktig i slutspurten av serien, så vi kan förvänta oss ett hemmalag som är rejält taggat inför denna match!