Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Onsdag
04 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Fredag
20 Jan 1 match
Onsdag
01 Feb 1 match
Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match

Målvakt ansluter: "Satte stopp för HIF i kvalet"

8 juli 2022 10:18

Hagunda förstärker truppen med 25-årige målvakten August Moberg, närmast från Örebro.


August Mobergs moderklubb är Rotebro, där han tillbringade hela sin juniorkarriär samt fyra säsonger i A-laget. Därefter gick han till SSL och spel för Sirius, en vistelse som blev ettårig innan studier väntade i Örebro. Där kombinerade han sina studier med spel i allsvenska Örebro IBF, som han representerat de senaste tre säsongerna.

Hur känns det att vara klar för HIF och SSL?

– Det känns oerhört bra! Jag fick ett bra intryck av föreningen redan under första besöket. Det kändes som en profesionell förening, där det finns alla förutsättnignar för mig som spelare att utvecklas. Det ska bli otroligt kul med de nya utmaningar som väntar i Hagunda.

Hur beskriver du dig själv som spelare? – Jag skulle säga att jag är reflexsnabb och kvick, vilket jag drar stora fördelar av i framförallt närspelet som är en av de styrkorna i mitt målvaktsspel. Jag gillar också att styra spelet framför mig och kommunicerar därför mycket med mina lagspelare.

Hur lyder dina förväntningar på säsongen som kommer? – Mina förväntningar är höga, där jag tror att vi som lag har stora möjligheter till att etablera oss i SSL. Det finns en enorm potential i truppen och jag är övertygad om att det är fantastiskt rolig säsong som väntar.

Sportchefen Nikola Marincic säger så här om värvningen: – August har visat i Örebro att han är en mycket bra målvakt med en stark personlighet. Han var med och satte stopp för HIF i kvalet till Allsvenskan då han vaktade Rotebros kasse på ett föredömligt sätt – nu hoppas vi att han stänger igen vår kasse istället.