Lördag
16 Mar 1 match

Förlust i sudden death mot Pixbo

27 november 2022 16:34

Det blev en jämn och målrik bortamatch mot Pixbo där hemmalaget till slut vann med 8-7 efter avgörande i sudden death.

Hagundas herrar har definitivt tagit ett stort steg framåt jämfört med förra säsongen och lördagens match mot Pixbo var ett tydligt exempel på det. Förra säsongen förlorade vi bortamatchen i Mölnlycke med 12-1 och var helt chanslösa, men denna säsong var det en helt annan matchbild där det också blev tydligt att vi har en klart bredare trupp denna säsong.

Under lördagen hade förstafemman lite trögare än vanligt med poängproduktionen, men då steg istället andrafemman fram rejält och ledde laget till en poäng. Hagunda gjorde en stark match och hade mycket väl kunnat åka hem med tre poäng.

Hagunda fick en riktig mardrömsstart på matchen och hamnade i underläge med 3-0 redan efter 11 minuter. Direkt på tekningen efter Pixbos tredje mål kom dock en viktig reducering då Kevin Ahlholm lyckades peta in bollen i mål efter en lite tilltrasslad situation framför målet. Assisten kom från Matyás Bachmaier, som var en av förgrundsfigurerna denna kväll och totalt stod för tre poäng (1 mål + 2 assist). Efter den reduceringen fick Hagunda verkligen upp farten i anfallsspelet och skapade en hel del chanser.

Carl Wadsten reducerade till 3-2 efter en retur på Isak Bengtssons avslut, men Pixbo svarade snabbt och utökade sin ledning till 4-2. Innan periodpausen hittade dock Kevin Ahlholm fram med en fin diagonalpassning till Adam Nilbrink som distinkt tryckte in 4-3.

Hagunda gjorde en fantastiskt bra andraperiod, där man snabbt kvitterade till 4-4 genom Alexander Dahlberg, som därmed gjorde sitt första SSL-mål i Hagundatröjan. Den delikata framspelningen stod Felix Abrahamsson för. Några minuter senare tog Hagunda ledningen i matchen för första gången då Adam Nilbrink satte ett långskott, assisterad av Bachmaier. Vid det målet ska även Jesper Lundkvist hyllas, som skymde Pixbos målvakt på ett förtjänstfullt sätt.
När Matyás Bachmaier några minuter senare stormade fram på högerkanten och pricksköt in 4-6, framspelad av Ahlholm, stod klockan på 10:06 och Hagunda hade således gjort 6-1 på Pixbo på drygt 18 minuters spel!

Ytterligare två mål skulle falla innan perioden var slutspelad och det blev ett mål för vardera lag. Pixbo reducerade till 5-6, men Hagunda fick sista ordet även i den andra perioden och Jesper Lundkvist forcerade in 5-7 när 14.38 hade spelats. Assisten stod Niclas Johansson Bräck för.

Den sista perioden blev betydligt målsnålare och Hagunda lyckades tyvärr inte få in något mer mål, medan Pixbo däremot lyckades reducera i power play och senare även kvittera till 7-7 genom en fin diagonalpass när 12.10 hade spelats av perioden. De sista åtta minuterna av matchen blev mållösa, vilket innebar att båda lagen fick varsin poäng och matchen gick till sudden death för att dela ut bonuspoängen.

I förlängningen hade båda lagen några hyffsade chanser, där Hagunda till exempel kom i ett 2 mot 1 läge utan att göra mål. Till slut verkade det dock som att förlängningen skulle sluta 0-0 och straffar skulle få skilja lagen åt. I slutsekunderna hade Hagunda bollen under kontroll på egen planhalva och letade efter en möjlighet att spela upp bollen för att få ett sista avslut precis innan slutsignalen. Tyvärr spelade man bollen rakt på en Pixbo-anfallare som snyggt vände bort Hagundas spelare och snärtade dit 8-7 med en sekund kvar av sudden death.

En tuff avslutning och just då kändes det förstås tungt, men med lite perspektiv på matchen gjorde Hagunda en mycket stark insats och tog en viktig och välförtjänt poäng!