Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Onsdag
21 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Fredag
07 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Onsdag
04 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Fredag
20 Jan 1 match
Onsdag
01 Feb 1 match
Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Fredag
24 Feb 1 match

Spännande möten med Uppsala Teknologer i Svenska Cupen

5 september 2022 11:00

Nu inleds tävlingssäsongen på riktigt och under den kommande veckan blir det dubbelmöten mot IBK Uppsala Teknologer i Svenska Cupens andra omgång.

Vi kan således se fram mot två heta och roliga matcher i IFU Arena!


Försäsongen slutade lite tråkigt för Hagundas herrlag då de två sista träningsmatcherna ställdes in, då de tänkta motståndarna fick förhinder med kort varsel. Det positiva är att tävlingssäsongen drar igång nu och den drar igång med ett riktigt roligt derbymöte i bäst av två matcher!

Hagundas herrar går nämligen in i Svenska Cupen under kommande vecka och där ställs man mot IBK Uppsala Teknologer, som besegrade Nacka IBK i den första omgången.

Mötet mot ”Tekno” avgörs i bäst av två matcher, där målskillnaden inte har någon betydelse. Om ett lag vinner båda matcherna så har man naturligtvis vunnit mötet, men om lagen vinner varsin match blir det förlängning och eventuellt straffar direkt efter att den andra matchen har avslutats. Det spelar således ingen roll hur mycket man förlorar med i den första matchen, för om man vinner match nummer två blir det förlängning som avgör oavsett resultat.

Det är naturligtvis ett prestigefullt möte som båda lagen gärna vill vinna, där segrarna i dubbelmötet är framme i 1/8-delsfinal av Svenska Cupen och där möter man segraren mellan Storvreta IBK och Bele Barkarby.

Matcherna spelas enligt följande:
Torsdag 8/9 kl.19.30 IBK Uppsala Teknologer – Hagunda IF, IFU Arena E
Söndag 11/9 kl.18.30 Hagunda IF – IBK Uppsala Teknologer, IFU Arena A

Det kommer definitivt bli tuffa matcher mot Teknologerna, som har många duktiga spelare och vann division 1 Östra Svealand förra säsongen. Tyvärr förlorade de kvalspelet till Allsvenskan och fick inte möjligheten att ta steget upp i Sveriges näst högsta serie. De har dock en tydlig målsättning att ta sig till kvalspel även kommande säsong och de är en av de stora favoriterna i serien.

Hagunda IF och IBK Uppsala Teknologer har aldrig mötts i någon riktigt tävlingsmatch på herrsidan tidigare, men lagen har väldigt många andra beröringspunkter. Vi har alltid haft ett mycket bra samarbete med ”Tekno” och det är många spelare genom åren som har gått från HIF till Tekno eller från Tekno till HIF.

I Hagundas nuvarande trupp återfinns till exempel Erik Oscarson, som spelade i Hagundas herrlag säsongen 2019/20, men därefter valde spel i Tekno. Till årets säsong är han dock tillbaka i Hagunda IF igen och har sett mycket stabil ut under försäsongen. Det finns dessutom en spelare som kommer att spela matcher med båda lagen kommande säsong och det är Melvin Alm Mendoza som tillhör Tekno, men har en dubbellicens med Hagunda IF. Melvin har sett fantastiskt vass ut hittills och kommer sannolikt bli en nyckelspelare för Tekno, men förhoppningsvis även en viktig spelare för Hagunda.

I Teknologernas trupp återfinner vi hela 10 spelare som tidigare har spelat innebandy i Hagunda IF. Två av dem som har gjort stora avtryck i HIF är Patrik Jansson och Gabriel Oredsson.

Patrik Jansson spelade sex säsonger i Hagundas herrlag och fick kröna sin tid i HIF genom att ta upp laget till SSL säsongen 20/21 och sedan hjälpa laget kvar i SSL 22/23. Patrik var en viktig center i laget och spelade totalt 121 serie- och kvalmatcher där han producerade 141 poäng.

Under de fyra säsonger som Gabriel Oredsson spelade i Hagundas herrlag blev han en stor publikfavorit och producerade hela 185 poäng (111 mål + 74 assist) i seriespel och kvalspel. Han var en viktig spelare när Hagunda till slut tog sig tillbaka till Allsvenskan säsongen 2016/17.

I Tekno spelar även Jakob Drews, som, precis som Patrik Jansson, var en av hjältarna när Hagunda tog sig upp till SSL säsongen 2020/21.

Ta er gärna till IFU Arena på torsdag och söndag för att se roliga innebandymatcher! På torsdag är Tekno hemmalag, medan vår hemmamatch spelas på söndag.