Lördag
16 Mar 1 match

Fantastisk seger mot FC Helsingborg!

15 februari 2023 23:01

Hagunda skakade snabbt av sig den snöpliga förlusten mot Jönköping i söndags och stod för en fantastisk insats på bortaplan mot Helsingborg, vilket gav seger med 7-5.

Tänk vad underbart det är med segrar!
I söndags gjorde Hagunda en väldigt bra match och förtjänade verkligen en vinst mot Jönköping, men förlorade tyvärr med uddamålet inför 962 åskådare. Söndagskvällen blev därmed tung, mörk, regnig och dyster och det var svårt att se något positivt i den närmaste tillvaron.
När kvällens match mot Helsingborg var slut och Niklas Johansson hade fått genomföra sin segerintervju i direktsändningen kunde jag verkligen känna att våren var på väg! Det kändes som att fåglarna kvittrade, gräset växte, krokusarna började krypa fram mellan stenplattorna och framtiden kändes glad och ljus.

Idag hade Hagunda således tagit sig hela vägen ner till nordvästra Skånes centralort Helsingborg, som är en av Nordens äldsta städer och anlades i slutet på 1000-talet. Helsingborg är även ett klassiskt innebandylag som har spelat i Sveriges högsta serie ända sedan föreningen bildades genom en sammanslagning 2003.

Det är en lång bussresa till Helsingborg och det är lätt att bli seg och trögstartad. Hagunda fick dessutom sämsta tänkbara start då hemmalaget gjorde 1-0 efter två minuter och det fanns en oro för att Helsingborg skulle dra ifrån direkt innan Hagunda hade kommit in i matchen. Den oron visade sig dock helt obefogad då Hagunda snabbt kvitterade till 1-1 genom Felix Abrahamsson, framspelad av Mattias Jansson som var tillbaka i laget efter sjukdomsfrånvaro mot Jönköping.
Strax därefter satte Matyás Bachmaier ett stenhårt handledsskott i krysset från ganska långt avstånd, assisterad av Kevin Ahlholm.

Hagunda gjorde en fin period där de jobbade hårt i försvaret och var vassa i anfallspelet. Längst bak gjorde dessutom Hampus Bodin en grym match i målet! När klockan stod på 11:52 stänkte Melvin Alm Mendoza in 1-3, efter förarbete från Jesper Lundkvist vilket även var ställningen efter de första 20 minuterna.

I den andra perioden tog Helsingborg över spelet lite mer och tidvis hade man en ganska bra press mot Hagundamålet, men utan att få in bollen. Försvarsarbetet var verkligen fantastiskt bra och Helsingborg hade förtvivlat svårt att göra mål trots ett visst spelövertag.
Det var först när Helsingborg fick en straff som de lyckades överlista Hampus Bodin och reducera till 2-3. Det var även det enda mål som gjordes under den andra perioden.

I den sista perioden klev ”åldermannen” Max Wahlgen fram och kvitterade redan efter 46 sekunder, vilken var en psykologiskt tung start för Hagunda som därmed fick se en 3-1 ledning bli kvitterad igen, precis som mot Jönköping.
Hagunda visade dock väldigt stark moral och höjde sig efter kallduschen. Efter fyra minuter drog Mattias Jansson igång en kontring, spelade ner till Isak Bengtsson på vänsterkanten som spelade in till Felix Abrahamsson som rakade in 3-4 i öppet mål.

Bara 50 sekunder senare gjorde Kevin Ahlholm en stark löpning på vänsterkanten, gjorde en dragning och gled förbi Helsingborgsbacken på väg mot ett friläge då han fick ett slag på klubban. Domarna tvekade inte och visade omedelbart tecken för straff. Det var lagkapten Markus Åkerfeldt som klev fram och tog den viktiga straffen. Han visade inga som helst nerver utan var iskall och satte en riktigt fin straff fram till 3-5.

Efter det målet tryckte Helsingborg på lite mer, men samtidigt skapade Hagunda flera vassa lägen i snabba kontringar utan att få in bollen. Till slut tröttnade Mattias Jansson på finliret, tog med sig bollen från egen planhalva in i anfallszon och avlossade ett stenhårt skott upp i det närmsta krysset.
Då återstod fortfarande nio minuter av matchen, men Helsingborg valde att plocka ut målvakten omedelbart efter 3-6 målet och spelade resten av matchen med sex utespelare på planen. Fyra minuter senare fick de in 4-6 på en retur framför målet och när klockan stod på 19.17 kom även 5-6. Det kom dock aldrig någon kvittering utan istället satte Isak Bengtsson 5-7 med en sekund kvar av matchen.

Hagunda kunde därmed åka hem från Helsingborg med tre härliga poäng på kontot, vilket innebär att Hagunda i dagsläget har fyra poängs marginal ner till AIK precis under nedflyttningsstrecket.
I Hagunda ska naturligtvis hela laget ha massor av beröm efter en fantasktisk insats, men Hampus Bodin i målet måste ändå höjas lite extra. Han gjorde en grym match!

På lördag 18/2 kl.13.00 är det hemmamatch mot Pixbo Wallenstam i IFU Arena och jag hoppas att det blir ett fint stöd på läktaren trots sportlov! Boka era biljetter via hagundaif.ebiljett.nu