Söndag
17 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
31 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Insamling till Akademiska Sjukhusets barnfond den 23/11

4 november 2021 19:19

Matchen mot Helsingborg den 23/11 kl.19.00 spelas till förmån för Akademiska Sjukhusets barnfond.


Hagunda IF och andra idrottsföreningar har en mycket viktig uppgift i samhället, genom att erbjuda meningsfulla och roliga fritidsaktiviteter för många barn och ungdomar, men de barn och ungdomar som drabbas av sjukdomar och spenderar mycket tid på sjukhuset behöver också få möjlighet till stimulans, aktiviteter och glädje under sin sjukhusvistelse.

Jag är i mitt yrkesliv barnläkare på Akademiska sjukhusets barnklinik och i den rollen ser jag vilken viktig insats som Akademiska sjukhusets barnfond gör för att skapa möjligheter till en mer glädjefull sjukhusvistelse för de barn och ungdomar som vistas på sjukhuset.

Akademiska sjukhusets barnfond samlar in pengar för att ge alla barn som vårdas på sjukhuset, oavsett sjukdom, glädjen att då och då få tänka bort det onda och göra det som alla barn älskar. Att leka, skratta och uppleva. Genom att bidra till Akademiska sjukhusets barnfond bidrar du till att göra sjukhusvistelsen lite lättare för barnen och deras familjer som vistas där.

Fonden finansierar bland annat sjukhusclownerna, trolleriverksamhet och sjukhushundar. Fonden har även beviljat flertalet ansökningar från avdelningar på sjukhuset för att köpa in böcker, spel, leksaker mm till vårdrum och väntrum. Under våren 2018 kunde barnfonden inviga det efterlängtade tonårsrummet på lekterapin. Rummets syfte är att skänka lite lugn och ro och viss avskildhet för de lite äldre barnen/ungdomarna som vistas på Akademiska barnsjukhuset.

Hagunda IF vill vara med och stötta det arbete som Akademiska sjukhusets barnfond gör och under säsongen 2019/20 samlade vi in över 30.000kr till deras verksamhet och på bilden kan ni se tre representanter från Akademiska sjukhusets barnfond under den insamlingen. Förra säsongen blev tyvärr väldigt påverkad av Covid-19 pandemin och vi hade ingen möjlighet att göra en insamling, men nu tar vi nya tag.

I samband med herrlagets SSL-match mot Helsingborg, tisdagen den 23/11 kl.19.00, kommer vi därför att samla in pengar till Akademiska sjukhusets barnfond. Vi kommer ha en frivillig entré som går direkt till denna insamling och vi kommer ordna andra aktiviteter i samband med matchen för att samla in pengar.

Flera av våra samarbetspartners och några privatpersoner har även valt att bidra med en viss summa per åskådare som kommer på matchen. Nu söker vi fler företag, eller privatpersoner, som kan tänka sig att vara med i detta engagemang!

Har ni till exempel möjlighet att skänka 50öre, 1kr, 2kr eller mer per åskådare som kommer på matchen? Har ni möjlighet att skänka något som vi kan lotta ut i ett lotteri där intäkterna går till barnfonden? Eller har ni några andra förslag?

Kontakta i så fall Anders Öman på [email protected], eller telefon 070-6170969

Boka era platser till matchen mot Helsingborg här: [https://hagundaif.ebiljett.nu/Tickets/Choose/39?S=0]

Om ni redan nu vill swisha ett bidrag till insamlingen kan ni göra det till: 123 423 74 18