Torsdag
30 Dec 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Onsdag
02 Feb 1 match
Torsdag
10 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Fredag
25 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Intervju med Mattias Jansson inför söndagens match mot Thoréngruppen

14 januari 2022 11:00

Hagundas anfallare Mattias Jansson är en viktig spelare på många sätt i Hagunda IF. Han har Hagunda IF som moderklubb och är uppvuxen i Vänge och denna säsong har han blivit en av de centrala, bärande spelarna i laget. Vi fick en intervju med Mattias inför söndagens hemmamatch mot Team Thorengruppen.


Hej Mattias! Du har gjort en fantastiskt bra säsong hittills och har ett högre poängsnitt denna säsong i SSL än förra säsongen i Allsvenskan, trots avsevärt tuffare motstånd. Vad har du för förklaring till det?

Väldigt bra fråga, men det kanske handlar om att min spelstil passar bättre i SSL. Nu är det mer uppställt spel och man behöver vara taktiskt smartare och det gillar jag. I Allsvenskan är det mycket fram och tillbaka. Jag har även fått en större roll i år och mycket förtroende, vilket jag känner mig bekväm med och det är då jag spelar som bäst.

Vad är det som gör att hela er femma har hittat så bra kemi?

Vi har spelat ihop ganska länge och vi tänker innebandy på ungefär samma sätt. Jag tycker våra kompetenser kompletterar varandra bra och hittills har vi lyckats vara kreativa och kunnat göra många mål tillsammans. Vi känner också varandra bra på utsidan och då vågar man ställa krav på varandra utan att någon tar det personligt.

Nu har ni mött alla lag i SSL och tabellen är extremt jämn bland de första tio lagen. Vilket lag tycker du har varit tuffast att möta hittills?

Alla lag som ligger topp 10 är riktigt bra och alla är tuffa att möta, men jag tycker speciellt att Storvreta och Kalmarsund är tunga att möta. De är väldigt bra på att skapa långa anfall och ett jobbigt tryck mot vårt mål. Kollar man på resultaten så är det även de lagen som vi har haft det kämpigast mot. Överlag tycker jag dock att vi har stått upp bra mot de flesta lagen och med lite stolpe in hade vi kunnat ha fler poäng vid det här laget, vilket är ett styrkebesked och bekräftar att vi hör hemma i den här serien.

På söndag ställs ni mot Thorengruppen som ni förlorade mot på bortaplan efter en överkörning i den första perioden. Vilka styrkor tycker du att Thorengruppen har?

Jag skulle säga att det är ett ungt, hungrigt lag som verkligen börjar ta för sig ordentligt. De har många duktiga poängspelare blandat med äldre rutinerade spelare. De har verkligen blivit ett etablerat SSL-lag och lär förbli så som det ser ut nu.

Vad behöver ni göra annorlunda för att vinna på söndag? Vi behöver bli bättre från start! De senaste matcherna har det tagit en stund innan vi kommit igång. Vi behöver även hitta tillbaka till det spel vi hade tidigare på säsongen, då vi var mer respektlösa och bara körde på. Då är vi som bäst.

Vem i Hagunda kliver fram och avgör?

Då säger jag Kevin Ahlholm. Han har visat fin form och besitter mycket kvalité.

Tack Mattias och lycka till på söndag! Söndag 16/1 kl.16.00 Hagunda IF - Team Thorengruppen, IFU Arena Biljetter: https://hagundaif.ebiljett.nu/ (Max 500 åskådare gäller) Boka Fläskytterfilé på Terrassen inför matchen (Öppnar 14.30): https://cloud.caspeco.se/public/webBooking?system=se_ifuupp&unitId=16" target=