DIF
DIF

Viktig seger i målfyrverkeri mot Djurgårdens IF

28 januari 2022 17:46

Det var verkligen en riktig sexpoängsmatch som spelades på onsdagskvällen i IFU Arena då Hagunda IF och Djurgårdens IF möttes. Med tanke på hur mycket som stod på spel förväntade sig nog de flesta en tillknäppt match med två försiktiga lag som prioriterade försvarsspelet, men så blev det verkligen inte!

Det var full gas i anfallsspelet från båda lagen och publiken i IFU Arena fick se hela 19 mål och många snygga anfall. Hagunda var hela tiden steget före och kunde till slut ta hem segern med 11-8.

Hagunda fick en drömöppning på matchen då Mattias Jansson gjorde 1-0 redan efter 27 sekunder, assisterad av Isak Bengtsson. Därefter var det Jesper Lundkvist som ökade ledningen till 2-0 med ett härligt dragskott från den högra fickan. Hagundas tränare hade gjort några förändringar i femmorna till denna match och bland annat hade man flyttat in Jesper Lundkvist i formationen med Mattias Jansson, Isak Bengtsson, Markus Åkerfeldt och Carl Wadsten. Jesper gjorde en mycket bra match i den omgivningen och producerade dessutom framåt.

När nästan 18 minuter var spelade av den första perioden var ställningen 3-1 till Hagunda och det kändes som att Hagunda hade kontroll över händelserna, men man kan aldrig räkna bort Djurgården. På 40 sekunder hade de plötsligt både reducerat och kvitterat till 3-3 vilket stod sig perioden ut.

I den andra perioden höll sig Jesper Lundkvist framme igen och gjorde 4-3, fint frispelad av Carl Wadsten. Därmed gjorde han sitt tredje mål för säsongen.

Djurgården kom dock tillbaka till 4-4, men då klev Hagundas andrafemma in i handlingen på ett fantastiskt sätt och låg bakom Hagundas kommande sex mål. I den femman hade man satt ihop Joakim Alvinder, Felix Abrahamsson, Jonathan Blomqvist, Adam Nilbrink och Emrick Wiggur och efter 13 minuter drev Wiggur upp bollen och passade Abrahamsson på högerkanten som slog en diagonalpassning till Blomqvist på högerkanten som i sin tur passade in till en fristående Alvinder framför målet som avslutade det vackra anfallet fram till 5-4. Lite senare gjorde Adam Nilbrink 6-4 och det såg ut som att Hagunda skulle gå till pausvila med en tvåmålsledning.

Med 53 sekunder kvar kom dock en reducering från Djurgården som kändes psykologiskt tung inför den tredje perioden. I det läget fick Marcus Ström göra ett byte i andrafemman istället för Felix Abrahamsson och då klev han fram och gjorde ett mycket läckert halvvolleymål upp i krysset med 12 sekunder kvar av perioden! Det var hans första mål för säsongen och ett vansinnigt viktigt mål!

Hagunda rivstartade sedan den tredje perioden och de första fem minuterna var ren innebandygodis där de sköljde över Djurgården helt och hållet och skapade chans efter chans. Det blev både 8-5 och 9-5 under de första tre minuterna och ställningen hade lika gärna kunnat vara 11-5 efter fem minuter, men istället var det Djurgården som reducerade till 9-6 när 5.52 hade spelats.

När DIF även gjorde 9-7 efter 12.55 började det smyga sig på en viss nervositet hos Hagundas supportrar. Djurgården pressade allt högre upp i banan och tog över bollinnehavet. När Jonathan Blomqvist gjorde 10-7 på retur, efter ett genombrott av Adam Nilbrink kändes det ändå som att man kunde andas ut igen eftersom klockan då stod på 16.30. Tyvärr tog det bara 55 sekunder innan Djurgården fick in ytterligare en reducering och pulsen hos alla hiffare steg till 190 igen.

Djurgården fortsatte att pressa på i spel 6 mot 5, men i slutsekunderna var det ändå Felix Abrahamsson som slutgiltigt kunde avgöra matchen genom att slå in 11-8 i tom kasse.

Ett stort jubel utbröt hos både spelare och publik och trots att pandemirestriktionerna har lett till betydligt glesare åskådarskaror var det ändå en fantastisk stämning i IFU Arena!

Hagundas inlånade spelare Joakim Alvinder stod för 4 poäng (2+2) i sin andra match i den blå tröjan för denna sejour, och bidrog starkt till segern. Tanken var att han skulle hinna spela fyra matcher med HIF innan lånet avslutas den 30/1, men eftersom matcherna mot Jönköping och Mullsjö har blivit uppskjutna på grund av covid-fall blev detta tyvärr hans sista match med Hagunda.

Nästa match spelas onsdagen den 2/2 kl.19.00 och är en hemmamatch mot Storvreta IBK!