Torsdag
30 Dec 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Onsdag
02 Feb 1 match
Torsdag
10 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Fredag
25 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

"Det roligaste året hittills i min karriär"

19 april 2022 15:00

Från division I och paus rakt in i SSL:s hetluft. 23-åringen Carl Wadsten gjorde en bra debutsäsong i Hagunda – och nu har han skrivit på för ytterligare ett år.


För drygt ett år sedan spelade Carl Wadsten i Gimonäs UIF i division I och när serien pausades på grund av Covid-19 visste han inte alls hur det skulle bli med karriären.

– Jag blev extremt uttråkad. Alla ens polare spelade själva innebandy och var upptagna, samtidigt som samhället var pausat helt. Under den tiden byggde jag upp ett extremt stort sug för att spela igen.

I den vevan kom Hagunda med en förfrågan om en SSL-satsning.

– Jag kände, varför inte testa? Det blev ett perfekt val för mig och jag kunde också lösa så jag kunde kombinera med mitt plugg vilket underlättade beslutet.

Wadsten fick direkt bilda backpar med lagkaptenen Markus Åkerfeldt i Hagundas förstafemma och den platsen höll han i stort sett hela säsongen.

– Det gick bra för mig i början men lite sämre på slutet. Det är helt klart den säsong som slitit på mig mest rent fysiskt. Men att få lira i SSL har varit riktigt roligt. Tempot passar mig bra när man alltid har pressande forwards på sig, det ger mig utrymme att få utnyttja snabbheten. Med tanke på att jag inte lirat så mycket de senaste åren blev det extra roligt att få så pass mycket förtroende och kunna se hur man står sig mot andra skickliga spelare.

För laget i sin helhet blev säsongen en berg- och dalbana med höga höjder av ren eufori blandat med en del tunga förluster. Tiden efter säsongen har behövts för att ladda om batterierna till försäsong.

– Som jag sa var man rätt utmattad i slutet av säsongen, både fysiskt och psykiskt. Men nu har vi fått en extra lång vila så jag känner mig redo. Det blir bra för mig med en rejäl försäsong då jag inte har en riktig försäsong i mig de senaste tre åren – vilket påverkade mig i slutet av den gångna säsongen.

Och nu när han förlänger kontraktet med Hagunda höjer han också förväntningarna på sig själv och laget.

– Nu har jag fått den första säsongen i SSL, och det är också den första säsongen jag spelat kontinuerligt på hög nivå. Så nu börjar väl någonstans ens egna resa mot att bli en bra och etablerad SSL-spelare. För lagets del hoppas jag att vi får behålla de flesta från förra säsongen för det finns mycket potential. Många kommer från en liknande sits som min egen så jag är övertygad om att de kommer kunna göra det ännu bättre nu med en genomförd säsong i SSL och en bra försäsong i ryggen.

– Att spela i SSL har varit min roligaste säsong hittills i karriären, och att kunna säga så efter en del riktigt tunga resultat säger något om serien tycker jag, vilken hög klass det är. SSL skiljer sig mycket från Allsvenskan i alla avseenden. Det finns knappt några lag som backar hem utan alla bara kör – det är nog den största skillnaden. Som nykomling är det svårt att göra samma sak, men i framtiden är det precis så jag vill att vi också spelar. Det är det spelet som gör innebandy roligt, enligt mig.

Sportchefen Erik Jällrud säger så här om förlängningen: 

– Carl Wadsten kom in snabbt i laget och fick en viktig roll i förstafemman under stora delar av säsongen. Han har visat att han har rätt träningsvillighet och har många spännande egenskaper. Med en bra första säsong i SSL i ryggsäcken ser vi fram emot hans fortsättning i HIF!