Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Lördag
16 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Fredag
29 Sep 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 1 match
Fredag
01 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match

Mycket värme och kärlek på Krubb!

20 februari 2023 12:13

Johan Helander Holmberg berättar om restaurang Krubb, hur det är att arbeta med sin fru och sina döttrar och om "världens finaste kille".


En av Hagunda IF's samarbetspartners är restaurang Krubb, som ägs och drivs av Johan Helander Holmberg. Det är en lunchrestaurang som genomsyras av värme, kärlek och glädje och som serverar riktigt vällagad mat.

Johan Helander Holmberg har även andra kopplingar till Hagunda IF, eftersom han bodde i Vängetrakten och gick på Vänge Skola i ett par år under mellanstadiet. Då var han klasskamrat med mig, men ingen av oss kunde nog ana att jag skulle intervjua honom 36 år senare i hans egenskap av sponsor av Hagunda IF.

Hej Johan! Hur kom det sig att du startade restaurang Krubb?
Hej Anders! Det är en bra fråga.
När jag för snart 7år sen började känna mig ”mitt i livet” och reflekterade lite över det, så kände jag att jag i fortsättningen bara ville göra sånt jag älskar, mår bra av och att få ha svinkul varje dag.

Jag är i grunden utbildad kock både i skolan och i flottan, så för mig blev det solklart att jag skulle starta en lunchkrog där jag får laga den mat som ligger mig varmast om hjärtat - riktig vällagad husmanskost med inspiration från hela världen, kryddat med en jäkla massa kärlek och värme! Att få möta varje gäst och vara stolt över det jag har lagat, det är äkta matglädje för mig.

Vad är det roligaste med att driva restaurangen?
Ja det är just det, att mina gäster gillar det jag gör. Jag älskar att så många kommer och ropar in i köket, ”tack för maten, det var gott som fan” Då mår jag bra, hahahaa.

Vilken maträtt eller vilken sorts mat är ditt "signum"?
Oj, det beror lite på årstid, tillgång på råvaror och sånt. Men jag tror inte så många kokar sin egen ärtsoppa, steker sina egna raggmunkar och pannkakor.
Jag försöker verkligen värna om vad jag tycker är ett av de finaste arven vi har av våra förfäder, Svensk husmanskost.

Min farmor Astrid är min största inspiration. Jag glömmer aldrig hennes kålpudding, kalvbräss eller pannbiffar. Det är något extra med den typen av matlagning, men jag skulle säga att den är utdöende, tyvärr. Här på Krubb får du dock fortfarande smaka riktig husmanskost!

Hur är det att jobba tillsammans med sin fru?
Hur ska jag svara på den…? Hahahaaa.. närå skojar bara. Hon är helt fantastisk, hon balanserar mig på alla sätt, hon gör mig till en bättre människa. Hon är här på Krubb ett par dagar i veckan och även mina döttrar jobbar här ibland. Jag ser verkligen fram mot de dagarna de är här, det blir liksom guldkant på allt! Det är ju vår, hela familjens restaurang. Jag skulle aldrig kunna eller vilja göra detta utan dom.

Berätta lite om ditt engagemang i Danmarks IF.
Oj, hur lång tid har vi…
Danmark är min moderförening, ja du Anders vet hur det är. Jag brukar säga att jag är spelare i pojkar -74, tränare i damlaget och sitter i styrelsen. Det är fullt skägg mest hela tiden.

Jag tänker ofta tillbaka på mina tränare när jag började i föreningen. Örjan Hellerstedt och Lars-Åke Färnsten, jag förstår ju idag vilket jobb och otroligt engagemang de hade. Jag är så tacksam för allt de gjorde. Det fanns inte mail, mobil eller internet, hur hade dom koll på allt?

För mig är klubbkänsla och tillhörighet så viktigt. Vi i Danmarks IF äger och driver vår egen anläggning, det är både vår största tillgång och den mest krävande uppgiften. Men få saker i livet slår känslan, att en sommarmorgon få känna lukten av daggen i ett nyklippt naturgräs, nykritade linjer och nykokt kaffe, och få titta ut över hissade flaggor, spelarnas upphängda tröjor i omklädningsrummet, och spelare som kommer insläntrandes en efter en. Det är hemmamatch på Danelid! Då mår jag så jäkla bra, då är det lätt värt alla timmar jag lägger ner, det är min belöning.

Du har även sett till att Matyas Bachmaier har fått god mat och kärlek denna säsong. Kan du berätta något om det?
Jaaa såklart, världens finaste kille. Han är för mig Hagunda i ett nötskal, han är så snäll, trevlig och ödmjuk. Det är en stor ära att få hjälpa Hagunda att ta hand om honom. Vi blir lite som en extra familj, speciellt då yngre spelare kommer hit till Uppsala utan socialt nätverk och kontakter. Han är en liten favorit.

Stort tack Johan! Vi rekommenderar verkligen alla att äta lunch på restaurang Krubb, som ligger på Kungsgatan 97.