Lördag
16 Mar 1 match

Seger mot Gävle inför välfyllda läktare

7 februari 2023 21:53

Hagundas herrar var pressade att vinna matchen mot Gävle GIK och de visade återigen att de är experter på att vinna sina "måstematcher". Segerresultatet skrevs till 5-3 inför 1027 åskådare i IFU Arena.

Det har under de två SSL-säsongerna visat sig att Hagunda IF är otroligt bra mot lagen som ligger i samma del av tabellen och HIF har hittills alltid vunnit sina ”måstematcher”. Det fanns därför ganska stora förhoppningar om ytterligare en seger när Gävle GIK kom på besök till IFU Arena på onsdagskvällen.

Trots denna vetskap var det väldigt många nervösa hiffare som satt på Terrassen och avnjöt en riktigt härlig hamburgarbuffé inför matchen. Alla insåg att det i princip krävdes en seger för att fortsätta jaga nytt SSL-kontrakt.
När matchstarten kröp allt närmare fylldes läktarna på med nervösa åskådare och det var en härlig uppslutning från Hagundafamiljen till denna viktiga match. Över 1300 biljetter var bokade och 1027 åskådare bänkade sig i arenan, på Terrassen och i VIP-logerna.

Det syntes omedelbart att även spelarna i båda lagen var smärtsamt medvetna om matchens betydelse och det var riskminimering som gällde när domaren blåste igång matchen. Tempot var lågt och spelet var försiktigt, där inget lag ville riskera att släppa till en kontring.

Av två försiktiga lag var det ändå Hagunda som inledde bäst. De skapade en del chanser och neutraliserade Gävles stjärnspelare Billy Nilsson och Alexander Rudd i försvarsarbetet. Efter åtta minuter var det Mattias Jansson som spräckte nollan då han placerade in ett fint skott, efter en diagonalpassning från Felix Abrahamsson. Det kändes som att Hagunda hade bra kontroll i försvarsspelet där Gävle hade svårt att skapa några farliga lägen, men efter 16 minuter hittade Gävles kapten Oskar Strand Söderholm plötsligt ett läge och kvitterade till 1-1.

I den andra perioden kunde Gävle neutralisera Hagundas lilla spelövertag och det var en helt jämn tillställning. Det var även Gävle som tog ledningen i power play efter drygt tre minuters spel och därefter hade Hagunda svårt att få in den efterlängtade kvitteringen. Till slut var det en ganska märklig situation som gav kvitteringsmålet. Gävle fick en utvisning och samtidigt fick Hagunda ett frislag i krysset i anfallszonen. Medan Gävles fyra spelare stod i en klunga och pratade ihop sig om hur de skulle spela boxplay spelade Isak Bengtsson snabbt igång frislaget in till Felix Abrahamsson som helt ensam kunde slå in 2-2.

Några fler mål bjöds det inte på i den andra perioden och matchen skulle därmed avgöras i den sista ronden där Hagunda var det starkaste laget, precis som i bortamatchen mot Gävle.

Hagunda gjorde två snabba mål i den femte spelminuten genom Mattias Jansson (ass Felix Abrahamsson) och Kevin Ahlholm och fick därmed en tvåmålsledning. Därefter var Hagunda det bästa laget under större delen av perioden där man hade många vassa lägen och stolpträffar utan att lyckas utöka ledningen.
Istället blev det ändå en riktig nervpärs i slutminuterna efter att Gävle reducerat till 4-3 i power play, när nästan sex minuter fortfarande kvarstod. I slutminuterna tog bortalaget ut målvakten och spelade 6 mot 5 och satte press mot Hagundamålet. Slutligen fick dock Jonathan Blomqvist tag på bollen och lobbade den mot det öppna målet, där Isak Bengtsson dök upp och stötte in 5-3, vilket också blev slutresultatet.

Nu väntar hemmamatch mot Jönköpings IK på söndag 12/2 kl.16.00 och det kommer vara fri entré till den matchen!