Torsdag
30 Dec 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Onsdag
02 Feb 1 match
Torsdag
10 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Fredag
25 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Dahlberg klar för HIF: "Detta blir ett bra kliv för mig"

2 maj 2022 17:00

Hagunda har knutit till sig den lovande rightforwarden Alexander Dahlberg från Djurgårdens IF.


Alexander Dahlberg, född -02, inledde sin karriär i Huddinge och spelade där fram tills för två säsonger sedan när han gick till Djurgården. Han var då med och spelade upp DIF till SSL och gjorde 14 poäng i grundserien.

– Det var ett ganska stort hopp från division II till Allsvenskan men jag fick en hel del förtroende och det var en rolig säsong, minns han.

Under fjolåret var han alltså, likt hela Djurgården, en rookie i SSL och producerade 15 poäng (9+6). Två av målen kom i bortamatchen mot Hagunda, som dock slutade med hemmavinst 11-7.

– Vi blandade ju och gav en hel del och det blev torsk mot Hagunda båda mötena.

Dahlberg är trots de många förlusterna den gångna säsongen tacksam för tiden i DIF där han lärt sig väldigt mycket om innebandy.

– Det finns ju en hel del rutinerade killar att luta sig mot och lära sig av, det har varit hjälpsamt. Det har varit roliga och lärorika år på många sätt.

Efter att Hagunda hörde av sig kändes det, efter lite betänketid, som ett naturligt steg att ta i karriären.

– HIF visar att de vill satsa på mig och det känns som ett bra kliv att få fortsätta spela SSL. Det är ett plus att det är nära till Stockholm och att det är en så fin hall. Jag hoppas att det kommer en hel del publik och stöttar oss, det ska bli grymt kul att spela här, säger han och blickar ut över IFU:s läktare.

Sportchefen Nikola Marincic kommenterar värvningen:

– Det känns kul att Alexander väljer att satsa på sin innebandy i Hagunda, hos oss kommer han få alla möjligheter att utvecklas! Han är ung och har egenskaper som är intressanta, vilket kommer passa bra in i gruppen då vi vill bygga en ”stomme” som kan vara med oss länge. Under Alexanders första år i både Allsvenskan och SSL har han visat att han har vad som krävs för högsta nivån och att utvecklingspotentialen är mycket god.