Lördag
16 Mar 1 match

Förlust i återstarten mot Helsingborg

20 november 2022 21:16

Hagundas herrar förlorade hemmamatchen mot Helsingborg med 1-5 efter en prestation som inte var 100-procentig.

Innan SSL-uppehållet gjorde Hagundas herrar ett flertal mycket fina insatser, då man spelade med fart, vilja och intensitet. När SSL drog igång igen efter VM såg det tyvärr ut som att den glöden saknades hos flera av spelarna och dessutom saknades några spelare på grund av skador och sjukdom. Jonathan Blomqvist, Alexander Dahlberg, Emil Eriksson och Erik Oskarsson var inte tillgängliga mot Helsingborg.

Hagunda gjorde tidvis en helt okej match, men saknade som sagt den riktiga intensiteten och inställningen som behövs på denna nivå och de bjöd Helsingborg på flera kontringslägen efter oskärpa i passningar och bollmottagning. Inte heller i avslutssituationerna kändes Hagundaspelarna helt påkopplade. Istället dröjde det ofta några tiondelar för länge innan skottet kom, eller så studsade bollen iväg vid mottagningarna.

De gånger laget kom till bra avslut stod dessutom en fantastisk målvakt i vägen för allt. Jonathan Edling i Helsingborg utsågs till världens bästa målvakt under våren 2022 och den positionen innehar han nog fortfarande, även om han tackade nej till landslaget inför detta VM. Mot Hagunda gjorde han massor av helt fenomenala räddningar och var en levande vägg i målet.
Även i Hagundas mål hittade vi dock en av de bästa spelarna denna kväll. Hampus Bodin hade tagit plats mellan stolparna och gjorde en riktigt vass match.

I den första perioden inledde Hagunda bra och skapade flera väldigt bra målchanser, men kom inte till några bra avslut. Istället gjorde Helsingborg 0-1 efter drygt sex minuter, efter en snabb spelvändning med två snygga diagonalpassningar som gav öppet mål för Christoffer Andersson. I slutminuterna av perioden ökade Helsingborg på med två snabba mål fram till 0-3.

Den andra perioden var länge mållös, men efter 10 minuter fick Hagunda en utvisning. I numerärt underläge lyckades laget komma i en snabb kontring där Jesper Lundquist frispelade Noah Tornberg, men trots ett bra direktavslut lyckades ”muren” Edling nypa bollen. Några minuter senare misslyckades vi istället med en passning och mottagning på egen planhalva, när hela laget var på väg framåt i ett bra kontringsläge, och plötsligt hamnade Helsingborg i ett 2 mot 1 läge framför målet där de slog en snabb sidledspassning och rakade in bollen i det öppna målet. Det var nog där ridån drogs ner helt och hållet denna kväll och när Helsingborg ökade på till 0-5 med 17.51 på klockan var det fullständigt avgjort.

I den sista perioden gjorde Hagunda ändå allt de kunde för att försöka få liv i matchen igen och efter 3.41 blåste domarna för straff. Tyvärr är Edling lika svår att överlista i straffsituationerna och han gled följsamt med i Isak Bengtssons dragningar och stängde igen alla luckor.
Redan efter åtta minuter av den sista perioden tog Hagunda ut målvakten och spelade 6 mot 5. Osannolikt nog gjorde inget av lagen mål förrän Hagunda lyckades reducera till 1-5 då matchklockan stod på 19.21. Det var det sista målet vi fick se denna kväll och Helsingborg kunde därmed åka hemåt med tre nya poäng i bagaget och de står nu på samma poäng som Falun och Storvreta, en poäng bakom serieledande Växjö.

Helsingborg är väldigt duktiga och det är ingen katastrof att förlora med 1-5, men ikväll kändes det inte som att Hagunda lyckades få ut allt sitt kunnande i spelet. Nu väntar ett flertal riktigt tuffa matcher mot lagen i toppstriden och då gäller det att komma upp i 100-procentiga prestationer för att ge sig själva chansen att ta poäng.

Lördagen den 26/11 är det bortamatch mot Pixbo och helgen därefter är det bortamatch mot Kalmarsund, innan de nuvarande serieledarna Växjö kommer på besök till IFU Arena på onsdagen den 7/12 kl.19.00.

Slutligen vill vi rikta ett stort tack till ungdomslagen från Vaksala SK som hjälpte till att heja och trumma fram Hagundas herrar denna kväll!