Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Onsdag
04 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Fredag
20 Jan 1 match
Onsdag
01 Feb 1 match
Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match

Spännande och mäktig SSL-premiär ikväll!

18 september 2021 13:10

Under hösten 1991 började en tanke slå rot i myllan runt det lilla samhället Brunna (nuvarande Vänge) någon mil utanför Uppsala - borde man inte dra igång ett lag i den nya "pop-sporten" innebandy? I bygden fanns en stark idrottsförening i Hagunda IF, som hade bildats som en sammanslagning av tre landsortsföreningar år 1960, och som framför allt hade skördat stora framgångar inom friidrott och skidåkning. I början av 1992 hade tanken vuxit till en spirande och livskraftig idé och under Hagunda IF's årsmöte i mars 1992 klubbades beslutet igenom om att starta en innebandysektion i föreningen.


Under den första säsongen kom Hagunda till spel i herrarnas division 5, som nog skulle motsvara division 6 eller 7 nuförtiden efter att seriepyramiden har spetsats några gånger. Redan den första säsongen fanns det stora ambitioner och stora drömmar i laget och målsättningen var solklar - man skulle klättra högt i seriesystemet! Laget vann sin serie under debutsäsongen och inledde klättringen. De tre första säsongerna tog man sig uppåt i systemet, innan man kom in i sin första platåfas. Det har dock alltid funnits en stark drivkraft i föreningen att alltid bli bättre och att alltid sikta uppåt.

Ikväll 18/9 kl.18.00 drar Hagunda IF's herrlag igång sin 30:e säsong i seriespel och nu är det Svenska Superligan som är lagets hemvist! Kring laget och föreningen finns fortfarande flera personer som var med i "tidernas begynnelse" för snart 30 år sedan och det är verkligen en magisk och mäktig känsla att den lilla landsortsföreningen Hagunda IF har tagit steget in i finrummet i Sveriges näst största bollsport!

Kvällens motståndare är Linköping IBK som är ett stabilt och etablerat SSL-lag som även spelade en SM-final i Globen för inte allt för många år sedan. De har en stabil och bra trupp och är ett av de lag som alla förväntar sig ska nå slutspelet. Det är därmed en riktigt tuff start för Hagunda, men om sanningen ska fram kommer alla matcher i SSL vara tuffa och svåra. Alla tippare och experter har dömt ut HIF inför säsongen och det är väl nästan alltid så för en nykomling. Det är extremt svårt att etablera sig på den högsta nivån och det är väldigt svårt att locka till sig etablerade toppspelare i SSL som nykomling.

Hagunda IF har dock, som alltid, byggt ett lag där alla sliter hårt och jobbar uppoffrande och osjälviskt, där laget går före jaget. Vi har dessutom något som många andra SSL-lag saknar - många engagerade och stöttaden supporters! Vår målsättning denna säsong måste vara att sätta Hagunda och Hagundabygden på kartan, visa SSL och Sverige vilka härliga personer och supporters som finns i föreningen och tillsammans kämpa ihop tillräckligt många poäng för att hålla oss kvar i SSL! Därefter inleder vi nästa fas i vår klättring uppåt!!!