Torsdag
30 Dec 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Onsdag
02 Feb 1 match
Torsdag
10 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Fredag
25 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Onsdag
21 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Fredag
07 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match

Supporterspelaren är klar: "Jag är otroligt taggad och känner mig redo"

1 juli 2022 10:00

Hagunda kryddar lagbygget med tjeckiska Matyáš Bachmaier.


Som en del av satsningen Supporterspelaren har Hagunda IF gjort klart med den tjeckiska talangen Matyáš Bachmaier, född 2003. Hans första koppling till Hagunda är att han spelat i Kladno utanför Prag, där Joel Ahlin spelade under en säsong. Då var dock Matyáš, kallad "Bachy", för ung enligt de tjeckiska reglerna för att tillhöra a-laget. Men Joel kunde tveklöst att se att detta är en stor talang, och det har han även visat på större scener så som U19-VM där Tjeckien vann guld. Den gångna säsongen när Kladno satsade på att gå upp i tjeckiska högstaligan så vann den leftfattade "Bachy" under sin första seniorsäsong den interna poängligan i både grundserien och slutspelet, trots att han ofta huserar på backplats. Just mångsidigheten är en av hans största styrkor då han kan spela på flera olika positioner. Efter ett besök i Uppsala, där han fick visa upp sig på planen och se staden och förutsättningarna runt omkring, inleddes ett arbete för att ro värvningen i land. Och nu har alla pusselbitar fallit på plats och värvningen är klar.

Hur känns det att få flytta till Sverige och spela innebandy? – Det känns riktigt spännande att få uppleva denna nya erfarenhet. Jag kan knappt vänta tills jag får dra på mig tröjan och spela första matchen. Det känns riktigt bra att denna transfer gick igenom.

Vad vet du om SSL och laget Hagunda? – Jag vet att det är bästa ligan i världen och att det är få tjecker som fått spela där, så det är en stor motivation för mig att försöka göra avtryck och visa världen att tjecker kan prestera och göra skillnad på tuffaste nivån. Jag såg några matcher med Hagunda förra säsongen och de gjorde många imponerande matcher tycker jag.

Vad har du att säga om ditt besök här i Uppsala och hos Hagunda, innan allt blev klart?

– Det var riktigt bra. Jag fick träffa de flesta i laget och alla var väldigt vänliga. IFU Arena är en superb anläggning som verkligen håller högsta nivån. Jag uppskattade träningarna, kvaliteten och intensiteten i spelet.

Vad är dina förväntningar på kommande säsong? – Jag vill göra ett positivt avtryck på laget och se till att laget når så bra result vi bara kan. Ingenting kommer vara lätt och enkelt, men jag känner mig redo för denna utmaning. Min känsla är att vi kommer vara starka den här säsongen, så vem vet hur långt vi kan gå.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare till fansen? – En liten, energisk och vänlig kille från Tjeckien. Ni kan förvänta er en lagspelare som kan göra lite av varje på planen. Jag vill verkligen vinna varje match och få alla runtomkring mig att le.

Kladnos sportchef Ondra Riebauer säger så här om värvningen:

– Matyáš är en speciell spelare. Under sin första säsong som senior blev han vår bästa spelare, gjorde mest poäng och kryddade det hela med ett U-19 VM-guld. Jag är lättad över att han gjorde ett så pass bra intryck hos Hagunda att han nu får denna möjlighet. Känslan är att han kommer spela en viktig roll i laget. Jag vill tacka Hagunda för en professionell dialog och jag hoppas också att det här kan vara starten för ett framtida samarbete våra klubbar emellan.

Hagundas sportchef Nikola Marincic är inne på samma spår:

– Vi är väldigt nöjda med att "Bachy" tillhör oss nästa säsong. Han imponerade mycket under sin vistelse här. I de fysiska testerna låg han i toppen på flera kategorier och på planen fick han visa sina fina kvaliteter, och vid sidan av det har han också en perfekt personlighet för Hagunda IF som klubb. Vi vill också tacka Kladno för en fantastisk dialog och jag hoppas att vi kan fortsätta samarbete i framtiden för båda klubbarnas bästa.