Torsdag
30 Dec 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Onsdag
02 Feb 1 match
Torsdag
10 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Fredag
25 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Jakob Arvidsson inför söndagens match mot Thorengruppen

15 januari 2022 12:00

När Jakob Arvidsson kom tillbaka till Hagunda IF under andra halvan av säsongen 2020/21 var han starkt bidragande till att laget kunde vända en negativ trend och slutligen ta sig hela vägen till SSL. Jakob bidrog även med en assist i den historiska segermatchen mot Linköping i SSL-premiären. Under hösten valde Jakob dock att ta steget från spelare till tränare i Hagundas herrlag.


Inför söndagens match mot Thorengruppen fick vi en intervju med Jakob Arvidsson, som har spelat tio säsonger i Thorengruppen.

Hej Jakob! Du valde att kliva in i Hagundas ledarstab under hösten och har nu varit tränare under några månader. Hur tycker du att det varit hittills?

– Det har varit spännande och lärorikt! Det var ett tufft beslut att ta där och då men jag tror och hoppas att utfallet har blivit till lagets bästa.

Hur fördelar ni arbetet i ledarstaben?

– Magnus Adolfsson är huvudansvarig för helheten, men använder både Kim Johansson och mig som bollplank. Mange och Kim hade sedan tidigare ett bra samarbete som jag ”klickat in i”. Kim ansvarar exempelvis för special teams. Jag har haft lite extra ansvar kring att leda vissa träningar, kika lite på våra kommande motståndare och vara en ”players coach” - ett bollplank mellan spelare och ledarstab.

På söndag kommer Thorengruppen på besök till IFU Arena. Det är ett lag som har överraskat positivt i år och som bland annat besegrade oss ibörjan av säsongen. Du har spelat många säsonger i Thorengruppen och känner många i och kring laget. Är du också överraskad över deras fina säsong?

– Både ja och nej. Att de skulle leda serien ett par omgångar in var såklart en överraskning. Men de har samtidigt många fina spelare och i och med värvningen av Jonas Svahn förra säsongen kände man att något var på gång. Nu har alla spelat ihop sig ett tag och ett flertal av spelarna har tränat på riktigt bra de senaste åren och alla har fått växa på sig ytterligare in i SSL-kostymen och verkligen tagit för sig.

**Vilka spelare ska vi se upp med på söndag? **

– Det är många som vi behöver se upp med, men det uppenbara svaret är ju duon Axel Hjälm (skytt) och Hampus Öhgren (playmaker), de har verkligen haft kemi och öst in poäng ihop likt Pixbos Lanver/Weissbach. Utöver den duon finns ju exempelvis nyblivna landslagsmannen Daniel Hernandez, som i sina bästa stunder är en av ligans mest sevärda spelare.

Vad är nyckeln till att lyckas ta hem segern på söndag?

– Det gamla vanliga höll jag på säga. Vi behöver sätta försvarsspelet från start och vara påslagna så att vi kan ta vara på de kontringar som ges. I spelet med boll hoppas jag också att vi kan spela kontrollerat och disciplinerat, likt vi gjorde mot Sirius i derbyt.

Stort tack Jakob och lycka till på söndag!

Söndag 16/1 kl.16.00 IFU Arena Hagunda IF - Thorengruppen Biljetter: https://hagundaif.ebiljett.nu/