Hagundas publik var världsklass i derbyt, men på planen blev det förlust

4 mars 2022 10:32

En av målsättningarna när Hagunda IF's herrlag gick upp i SSL var att sätta Hagunda på kartan och visa att det går att locka storpublik till innebandymatcher, även om man är en liten förening som inte slåss i toppen av serien.

Även om säsongen har kantats av restriktioner och covidpandemin, vilket har stoppat många publikfester, har vi ändå haft ett flertal underbara matcher med välfyllda läktare. Onsdagens match mot Sirius blev ett mäktigt crescendo då närmare 1500 åskådare skapade en fantastisk och häftig inramning till en match som egentligen var helt betydelselös!

När Hagunda skulle möta Storvreta i vårt första hemmaderby i SSL var det fortfarande publikrestriktioner som gjorde att endast 500 åskådare fick släppas in. Platserna till den matchen var uppbokade flera dagar innan matchen och suget efter platser var stort, men tyvärr fick vi inte skapa den innebandyfest som vi hade velat.

Vi såg därför fram emot vårt andra hemmaderby mot IK Sirius IBK, som dessutom kunde bli helt avgörande för vilket lag som skulle klara sig kvar i SSL. När matchen närmade sig visade det sig dock att striden kring nerflyttningsstrecket redan var avgjord och att matchen inte skulle ha någon betydelse. Det innebar så klart att intresset svalnade bland Siriussupportrar och även bland den mer neutrala innebandypubliken som mest hade sett fram emot en spännande streckkamp.

Som tur är har vi i Hagunda IF supportrar i världsklass!!! Supportrar, Hagundaledare, Hagundaspelare, Hagundaföräldrar och boende i Hagundabygden slöt upp på ett enormt sätt och biljetterna till matchen gick åt som smör i solsken!

Till slut var det 1463 åskådare som bänkade sig i IFU Arena en onsdagskväll och dessutom hjälpte de till att skapa en fantastisk ljudkuliss och en inramning värdig en avgörande slutspelsmatch!

Anförda av det massiva publikstödet var det Hagunda som iledde bäst och gick ifrån till ledning med 3-1 i den första perioden. Tyvärr fick Sirius in en reducering till 3-2 i slutet av perioden efter lite slarv i anfallszon. Därmed fick Sirius med sig lite mer självförtroende till den andra perioden där de vände matchen och gick upp till ledning med 3-4. Även i denna period kom ett ganska avgörande moment i slutminuten av perioden. Denna gång var det dock Hagunda som missade öppet mål från ganska nära håll, vilket ytterligare tippade över den mentala fördelen till Sirius.

Redan efter 1.46 i den sista perioden gjorde Sirius även 3-5, vilket skulle bli spiken i kistan och matchens sista mål. Trots power play i mitten av perioden och spel 6 mot 5 i slutet av perioden lyckades inte Hagunda få in några fler mål. Sirius vann till slut rättvist.

Eftersom poängen inte spelade någon roll denna kväll får vi försöka att fokusera på det positiva och det var verkligen publikinramningen! Stort tack till alla er som var på plats och skapade denna magiska stämning!

På lördag 5/3 kl.15.30 spelar herrlaget sin sista hemmamatch denna säsong då man möter FBC Kalmarsund. Även till den matchen är det fri entré för alla boende i Hagundabygden! Boka platser via https://hagundaif.ebiljett.nu/

Inför matchen går det att äta fläskschnitzel med stekt potatis, rödvinssky och bearnaisesås på Terrassen/Balkongen från kl.14.00