Lördag
16 Mar 1 match

Ett fall framåt, men ändå förlust mot Pixbo

31 december 2021 13:26

Efter förra veckans bottennapp mot Kalmarsund blev det en rejäl uppryckning i hemmamatchen mot Pixbo på torsdagskvällen. Det var en helt annan intensitet och inställning hos Hagundaspelarna, men tyvärr var det ändå Pixbo som drog det längsta strået och åkte hem till Göteborg med en 5-3 seger i bagaget.

Pixbo fick en drömstart på matchen och fick ganska enkelt göra två snabba mål fram till ledning med 0-2 efter fem minuter. Därefter visade Jonathan Blomqvist vilken härlig målform han är i just nu och hur otroligt stark han är när han forcerar fram på högerkanten. Efter sju minuter tog han fart från halva plan och pressade sig förbi två Pixbospelare på kanten och in mot målet där han distinkt tryckte in 1-2 i bortre burgaveln. Återigen ett fantastiskt fint mål av Blomqvist, som kommer bli viktig för Hagunda under andra halvan av säsongen.

Om de två första Pixbo-målen kom till efter lite svagt försvarsarbete från Hagunda var det tredje målet en riktig delikatess där poängkungen Oskar Weissbach i Pixbo höll i bollen på högerkanten, gjorde en golvzorro och hittade en perfekt genomskärare till Filip Kalentun som satte 1-3 i öppen kasse.

Det blev inga fler mål i den första perioden och eftersom den andra perioden slutade 0-0 var ställningen fortfarande 1-3 när den sista perioden drog igång.

I den tredje perioden tog det bara två minuter innan en Pixbo-back avlossade ett hårt och välplacerat skott från sin backposition och utökade ledningen till 1-4.

Hagunda gav dock inte upp, utan kämpade stenhårt hela perioden för att komma närmare. De skapade en hel del chanser och avlossade totalt 12 skott på mål under perioden, men Pixbos landslagsmålvakt Jon Hedlund höll tätt ända tills klockan stod på 14.46, då nyförvärvet Kevin Ahlholm på ett mycket snyggt sätt trixade med sig bollen med två volley-touch på mittplan som grundlurade en Pixbo-back och gav honom ett friläge. Trots att han var hårt pressad av jagande Pixbo-spelare drog han målvakten och lade iskallt in 2-4.

I slutminuterna pressade Hagunda högt med många spelare för att försöka få in ytterligare mål och när en Pixbo-back ramlade i hörnet i sin försvarszon, omgiven av tre hungriga Hagundaspelare, verkade Hagunda få en gyllene möjlighet att skapa en målchans. Pixbo-spelaren lyckades dock liggande hålla undan Hagundaspelarna och när han reste sig upp passade han på att slita klubban ur Kevin Ahlholms händer och kasta iväg den utanför sargen. Medan Kevin fick springa och hämta klubban utanför planen kunde Pixbo kontra och sätta spiken i kistan fram till 2-5. Adam Nilbrink reducerade visserligen till 3-5, men då återstod endast 10 sekunder och Hagunda kom inte närmare än så.

Sammanfattningsvis var det ett rejält fall framåt för Hagunda jämfört med förra matchen och det ska bli roligt och spännande att följa laget under andra halvan av säsongen.

Närmast väntar en bortamatch mot Linköping den 6/1, innan det är dags för derby mot Storvreta IBK, söndagen den 9/1 kl.16.00. Boka era biljetter till derbyt via https://hagundaif.ebiljett.nu/