Torsdag
30 Dec 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Onsdag
02 Feb 1 match
Torsdag
10 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Fredag
25 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Bortaderby mot Sirius på lördag 18/12 kl.18

17 december 2021 14:49

På lördag 18/12 kl.18.00 spelas ett häftigt derby mellan Sirius IBK och Hagunda IF i herrarnas SSL och då hoppas vi att många hiffare sluter upp och bär fram Hagundaspelarna till seger!


Med tanke på att Sirius just nu ligger precis under nedflyttningsstrecket och Hagunda parkerar precis ovanför samma streck är det en otroligt viktig match för båda lagen.

Det är dock Sirius som har absolut störst behov av en seger, med tanke på att de har nio raka förluster i serien och ligger sex poäng efter Hagunda. En vinst för Hagunda skulle ge ett riktigt fint läge med hela nio poängs marginal till nedflyttningsplats, vilket samtidigt skulle ge Sirius ett mycket tufft läge.

Lagen har mötts två gånger tidigare denna säsong, när de drabbade samman i Svenska Cupen i september. De två matcherna hade helt olika karaktär där Hagunda vann med 9-3 i den första matchen, medan det istället var Sirius som stod som segrare med 7-1 i returmatchen.

Innan dess var det många år sedan Hagunda och Sirius möttes i tävlingssammanhang och ett av de sista tillfällena var när Hagunda besegrade Sirius i en DM-final omkring 2003. I det Hagundalaget spelade tre herrar som idag är med i innebandysektionens styrelse i HIF (Tobias Andersson, Gustav Göthberg och Anders Öman).

På lördag har Hagunda fått ena kortsidan i IFU Arena och Hagundasupporters ska i första hand boka plats på sektion A och i andra hand på sektion B. Ange koden HIF1960 för att kunna boka platser på dessa sektioner. Biljetterna bokas på https://siriusinnebandy.ebiljett.nu

Vi har tidigare gått ut med information om att alla hiffare kan träffas och äta hamburgare vid lunchrestaurangen på IFU Arena inför matchen, men vi har ställt in det evenemanget eftersom vi inte vill inbjuda till allt för mycket mingel med tanke på smittläget.

Alla åskådare måste för övrigt visa covidpass och legitimation för att kunna komma in på matchen.