Lördag
16 Mar 1 match

Historisk Hagundaseger i SSL-premiären!

19 september 2021 18:12

Långt efter att slutsignalen hade ljudit stod många gamla hiffare, som funnits med runt innebandysektionen i 25-30 år, kvar och bara skakade på sina huvuden och försökte ta in vad som just hade hänt. Att det skulle bli en speciell kväll när Hagunda IF gjorde premiär i Svenska Superligen hade nog de flesta räknat med, men detta överträffade alla förväntningar!

När hallen släcktes ner inför matchstart och intro-filmen rullade igång kom de första rysningarna – på skärmen dök det upp bilder från de senaste 30-40 åren av föreningens historia och det avslutades med crescendot från vårens kvalseger mot Warberg. Härliga bilder, som skulle komma att kompletteras med nya mirakel denna kväll.

När matchen blåstes igång var det lite försiktigt spel de första minuterna, men allt eftersom tiden gick fick Hagundaspelarna upp farten och vågade ta för sig allt mer. Efter fem minuter kom Hagunda i en snabb spelvändning där Jonathan Blomqvist bröt in från högerkanten och så när fick med sig bollen när han skulle dra målvakten. Bollen kom dock några centimeter för långt ifrån hans blad, men istället kom Adam Nilbrink stormande och forcerade in 1-0 till Hagunda IF! Klockan stod på 5.22 när Adam Nilbrink gjorde Hagunda IF’s första mål genom tiderna i SSL! Därmed skrevs historia, men det var inte första gången denna kväll!

Linköping hade lite mer bollinnehav under första perioden, men Hagunda hade fler vassa lägen och var farliga så fort de fick bollen. Linköping kvitterade efter 09.52 när de hade power play, men sen var det dags för kvällens huvudperson Adam Nilbrink att visa upp sig igen. Hagunda fick återigen en spelvändning och denna gång var det Jonathan Lundkvist som hittade fram med en jättefin passning till Adam som stormade fram i slottet och satte dit sitt andra mål för kvällen fram till 2-1. Det var även resultatet när vi gick in till Hagundas första pausvila i SSL.

Den andra perioden likande den första på många sätt, där Linköping spelade runt en del, men där Hagunda var farligare när de kom upp i anfall, samtidigt som de täckte bort många av Linköpings lägen. När sju minuter hade spelats hittade dock Linköping en öppning och kvitterade till 2-2. Det kändes dock inte som något problem, eftersom vi hade Adam! Tre minuter senare trixade Jakob Arvidsson bort några vitklädda motståndare och serverade Adam Nilbrink som på känt manér dundrade fram i slottet och tryckte in 3-2 till Hagunda. När Felix Abrahamsson iskallt gjorde 4-2, assisterat av Timon Stäubli började man ana en skräll och när Linköping reducerade till 4-3 efter 15 minuter ökade Hagunda farten igen och duon Felix Abrahamsson och Timon Stäubli samarbetade fram till 5-3 där Felix stod för målskyttet.

I den tredje perioden fick den fantastiska och högljudda publiken jubla en sjätte gång när Isak Bengtsson pricksköt 6-3, framspelad av Jonathan Lundkvist. På läktaren började det tisslas och tasslas om hur segern skulle firas och några i klacken tänkte slita av sig tröjorna och fira segern i förtid vid nästa Hagundamål. Möjligen började liknande tankar smyga sig in även hos Hagundaspelarna, för bara två minuter senare var ställningen 6-5 efter två snabba bortamål. Nu tog Linköping ett stenhårt grepp i matchen, var riktigt tunga och pressade ner Hagunda djupt i försvarszonen. Det var därför inte ologiskt att de både kvitterade och tog ledningen med 6-7. Då var 12 minuter spelade av den tredje perioden och det verkade som att Linköping skulle förstöra Hagundas premiärfest.

Både Hagundapubliken och Hagundaspelarna ville dock annorlunda – publiken fortsatte att ösa på och ökade nu trycket ytterligare för att pumpa in energi och lyfta de blå krigarna. Hallen vibrerade och Hagundaspelarna pressade ut den sista energin som fanns kvar i de slutkörda kropparna. Man lyfte spelet igen och gav allt man hade i en slutforcering. När 17.27 var spelade kom bollen fram till Joel Ahlin som stod felvänd i slottet framför Linköping mål. Med en riktigt läcker backhand bakom ryggen frispelade han Isak Bengtsson som snärtade in kvitteringen till 7-7.

Det skulle dock komma mer magi denna osannolika kväll! Med tre sekunder kvar av matchen fick Hagunda frislag lite ovanför det högra krysset i anfallszon. Samtidigt drabbades Linköping av en utvisning och Hagunda fick lite extra tid att snacka ihop sig. Niclas Johansson Bräck ställde upp vid bollen och slog en passning hemåt till Adam Nilbrink som direktsköt ett handledsskott i den bortre burgaveln fram till 8-7! Vild glädje utbröt på både planen och läktaren och taket i IFU Arena lyfte antagligen så mycket att det måste repareras igen i vinter!

Fullständigt osannoligt, magiskt, galet och historiskt! Alla spelar i Hagundas herrlag gjorde en fantastisk insats och man kämpade och slet i varje situation. Hampus Bodin var otroligt bra i målet och Adam Nilbrink var världsklass!

Hagunda IF är bottentippade och utdömda av alla inför säsongen och detta var verkligen precis den start laget behövde!