Söndag
17 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
31 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Joel Ahlin flyttar till Norge

4 maj 2022 17:07

Joel Ahlin kom till Hagunda IF under våren 2016 och blev snabbt en väldigt uppskattad spelare i föreningen. Nu går dock flyttlasset till Norge och tyvärr innebär det naturligtvis att vi inte får se Joel i Hagundas tröja under nästa säsong.


Det finns vissa spelare som det känns som att de har spelat hela sitt liv i Hagunda, trots att de har kommit i ”vuxen ålder” till HIF. En av dessa spelare är Joel Ahlin som verkligen är precis en sådan person och spelare som man vill att Hagunda ska förknippas med.

Joel kom till Hagundas herrlag säsongen 2016/17, då laget spelade i division 1 Östra Svealand, och var med om det häftiga avancemanget till Allsvenskan under våren 2017. I den andra matchen i kvalfinalen mot Rosersberg bidrog Joel dessutom med två viktiga assist, till Daniel Wadbergs 1-3 och framför allt till det avgörande 3-4 målet som Lars Ohlsson satte i krysset med 29 sekunder kvar av matchen.

Under säsongerna i Allsvenskan var Joel en mycket viktig och stabil spelare i laget, en spelskicklig slitvarg som alltid gjorde sitt allra bästa och som alltid satte laget framför jaget. Han var en viktig kugge i det maskineri som tog HIF till två raka SSL-kval och som pressade Warberg till fem matcher under kvalet 2019. Joel har en tendens att alltid vara som bäst när det gäller och hans poängsnitt i de 14 kvalmatcher som han totalt har spelat med HIF är klart mer än dubbelt så högt som hans poängsnitt under de 114 seriematcher han har spelat.

Efter förlusten mot Warberg 2019 flyttade Joel till Tjeckien och spelade en säsong i den högsta tjeckiska ligan, men glädjande nog återkom han till HIF till säsongen 2020/21 då den magiska resan till innebandyns finrum genomfördes. Precis som vanligt klev Joel fram lite extra i kvalet och bidrog med 3 mål och 3 assist under de sju kvalmatcherna som tog Hagunda till SSL. Under säsongen i SSL var han med i lagets alla 26 seriematcher och han var en av hjältarna som höll Hagunda kvar i den högsta serien, mot alla odds.

Joel är en fantastisk person som sprider mycket glädje och positiva känslor omkring sig och eftersom han dessutom är ödmjuk och trevlig har han varit en perfekt representant för Hagunda IF! Han känns verkligen som en riktig ”hiffare” och som en spelare som alltid funnits i klubben. Joel är dessutom en av ganska få spelare i herrlaget som har fått en egen sång, en låt som har sjungits som allsång under Hagundabygdens klara himmel: ”Who’s the best player in the Allsvenskan, it’s Joel Ahlin, it’s Joel Ahlin”

Nu bär färden vidare mot vårt västra grannland och därmed avslutas Joels tid i Hagunda IF för denna gång. Vi i HIF vill verkligen rikta ett stort tack till Joel för alla dessa år och för alla fina insatser!