Torsdag
30 Dec 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Onsdag
02 Feb 1 match
Torsdag
10 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Fredag
25 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Jakob Arvidsson flyttar till Schweiz

7 maj 2022 15:20

Herrlagets tränare Jakob Arvidsson flyttar till Schweiz för att bli spelande tränare i Ad Astra Sernen kommande säsong.


När Jakob Arvidsson anslöt till Hagunda IF under våren 2018 var det svårt att tänka sig att han på bara några år skulle kännas som en riktig kulturbärare i Hagunda IF.

Under sina första år i herrlaget var han en viktig kugge på planen och bidrog till att etablera Hagunda IF som ett topplag i Allsvenskan. Det var dock inte bara hans fina insatser under matcherna som gjorde att han snabbt kändes som en centralfigur och en härlig representant för Hagunda IF. Jakob är en riktig föreningsmänniska som ställer upp och hjälper till på alla tänkbara sätt, även vid sidan av banan.

Jakob har varit en av våra flitigaste skribenter på hemsidan, ställt upp som fotograf för Hagunda, varit en engagerad faddertränare för våra ungdomslag, varit aktiv på sponsorträffar och deltagit i många andra aktiviteter som Hagunda har ordnat. Han har även varit ett bollplank för tränare och sportchefer. Sammantaget har han varit betydligt viktigare för Hagunda IF än vad man som utomstående har kunnat förstå.

Inför säsongen 21/22 lämnade Jakob dock Uppsala och Hagunda IF för att prova lyckan som spelare i Schweiz. Covid-pandemin satte dock käppar i hjulet den gången och när seriespelet i Schweiz ställdes in återvände Jakob till Hagunda IF under vintern.

När Jakob gjorde comeback i Hagundas tröja var det ett ganska sargat lag han kom till, som hade förlorat ett flertal matcher och som var lika nära en nedflyttningsplats i serien som en kvalplats till SSL. En av de faktorer som bidrog till att vända den negativa trenden var Jakob Arvidssons återkomst till Hagunda IF. I de första matcherna efter återkomsten spelade han på en väldigt hög nivå och presterade kanske sin bästa innebandy någonsin i HIF. Laget började vinna igen och säsongen slutade med avancemang till SSL.

I premiärmatchen i SSL stod han för en vacker framspelning till Adam Nilbrinks 3-2 mål när Hagunda IF tog sin historiska första seger i SSL genom att besegra Linköping med 8-7.

Efter fyra omgångar valde Jakob dock att byta roll från spelare till ledare och tog plats i båset tillsammans med Magnus Adolfsson och Kim Johansson, eftersom lagspelaren Arvidsson kände att det var det bästa för laget och att han kunde hjälpa laget mest i den rollen. Som tränare var han sedan med om att säkra nytt kontrakt i SSL för Hagunda IF.

Till säsongen 2022/23 är det dock dags för ett nytt äventyr då Jakob återigen flyttar till Schweiz och denna gång är det som spelande tränare i Ad Astra Sernen.

Vi önskar Jakob ett stort lycka till och är glada över att han har fått chansen till denna häftiga utmaning! Samtidigt hyser vi en väldigt stark förhoppning om att han ska komma tillbaka till Hagunda IF igen framöver, eftersom han för alltid är en del av Hagundafamiljen!