Lördag
16 Mar 1 match

Förlust med 8-5 mot Växjö Vipers

15 december 2021 22:21

Dagens match mot Växjö IBK var tidvis en något seg tillställning, där Hagunda IF inte riktigt kom upp i normal standard. När Hagunda möter lag med den kvalitén som Växjö har så måste alla prestera på topp under hela matchen för att vi ska kunna vinna och även om flera Hagundaspelare gjorde bra insatser så var Växjö för starka.

Hagunda fick en flygande start när Jonathan Blomqvist satte ett dragskott i krysset efter en dryg minut, assisterad av Marcus Ström. Lyckan blev dock kortvarig och tre minuter senare var det två av Växjös världsmästare Ludwig Persson och Markus Jonsson som ordnade kvitteringen till 1-1. Därefter gjorde Växjö ytterligare tre snabba mål fram till 1-4 och då hade endast sju minuter spelats. Växjö gjorde därmed fyra mål på två minuter och 20 sekunder! Efter den kallduschen tog Hagunda timeout och lyckades stoppa blödningen. I slutminuten kom även en reducering till 2-4 genom Mattias Jansson som spelades fram av Markus Åkerfeldt.

Den andra perioden blev inte riktigt lika målrik, men det var Växjö som vann perioden med 2-1 och gick ifrån till en tremålsledning igen. Hagundas mål gjordes återigen av Jonathan Blomqvist, som visar en tydligt stigande formkurva, vilket kan bli väldigt viktigt framöver.

I den tredje perioden tändes ett litet hopp när Felix Abrahamsson gjorde ett snyggt mål i spel 6 mot 5 och reducerade till 4-6. Framspelningen kom från Markus Åkerfeldt, som därmed gjorde sitt tredje assist för kvällen. Efter det målet hade Hagunda även några chanser att krypa ännu närmare i målprotokollet, men lyckades inte överlista Växjös målvakt.

Ju längre perioden led så var det dock Växjö som skapade de klart vassaste målchanserna, eftersom Hagunda var tvungna att bli mer offensiva. Hagundas målvakt Hampus Bodin fick göra några riktigt fina räddningar som höll kvar HIF i matchen. Efter 16.12 av perioden kom dock målet som helt avgjorde kvällens tillställning då Växjös Tommy Bohlin serverades en fin passning av den schweiziske landslagsstjärnan Manuel Maurer och satte 4-7.

Hagunda gav dock inte upp och plockade nästan omedelbart ut målvakten för att försöka forcera in ytterligare mål. Istället fick Växjö ett friläge mot öppet mål som Markus Åkerfeldt visserligen avvärjde, men domarna ansåg att det var regelvidrigt och dömde straff för Växjö. Straffen förvaltades snyggt fram till 4-8, även om Hampus Bodin var ganska nära att ta den. I slutminuten kunde Carl Wadsten putsa siffrorna till 5-8, som också blev slutresultatet.

Under de första 10 minuterna av matchen var Hagunda i ärlighetens namn riktigt dåliga, men därefter är matchen målmässigt helt jämn och det är onekligen en styrka att kunna hålla jämna steg med ett bra lag som Växjö trots att man inte gör en 100-procentig insats.

På lördag 18/12 kl.18.00 väntar ett spännande derby mot Sirius där Hagunda är bortalag. Hagundas supportrar ska i första hand boka plats på sektion A och i andra hand på sektion B. Platserna bokas på www.siriusinnebandy.ebiljett.nu och man anger koden HIF1960 för att boka platser på Hagundas sektioner.