Lördag
16 Mar 1 match

Tekno vann första ronden - på söndag ska det avgöras!

9 september 2022 21:39

Precis som förväntat blev det en jämn och tuff match mot Uppsala Teknologer i Svenska Cupen. De flesta hade nog ändå tippat en seger för Hagundas herrar, men Tekno visade bra inställning och vann matchen med 6-5. På söndag spelas returmatchen då avgörandet ska fällas!

IBK Uppsala Teknologer är ett lag med mycket kvalitet och det visade man under torsdagskvällen. Det var faktiskt helt rättvist att de tog hem segern med uddamålet, trots att det skiljer två divisioner mellan lagen. Hagundas herrar kom tyvärr inte alls upp i den nivå man kan förvänta sig och gjorde en ganska blek insats, även om det blev bättre mot slutet.

Matchen och ställningen var jämn i den första perioden, men i den andra perioden lossnade det rejält för det svartklädda hemmalaget och Tekno gick ifrån till ledning med 5-1 efter två spelade perioder.

I den sista perioden ökade Hagunda farten och fick in två snabba reduceringar till 3-5 innan Tekno utökade till 3-6 på straff. Hagunda gav inte upp och fick in ytterligare två reduceringar till 5-6. I slutminuterna var man också extremt nära en kvittering och hade många stolpträffar, men Tekno förtjänade faktiskt segern denna kväll.

I motståndarna var Melvin Alm riktigt vass och gjorde två mål och var ett ständigt orosmoment. Ytterligare en Hagundabekanting i form av Isak Åslund firade stora framgångar och gjorde två mål och en assist. Isak kommer från Stenhagens KK, men spelade en del matcher med Hagundas herrlag i Allsvenskan säsongen 20/21.

På söndag 11/9 kl.18.30 ska detta dubbelmöte avgöras, då Hagunda har hemmaplan i IFU Arena A. Så ta en välbehövlig paus från valvakan och kom till IFU Arena!

Om Hagunda skulle vinna på söndag vidtar 10 minuters förlängning och därefter straffar. Det kan bli ett riktigt drama!