Lördag
16 Mar 1 match

Storförlust mot Kalmarsund på bortaplan

27 december 2021 09:00

Annandagsmatchen på bortaplan mot FBC Kalmarsund blev en tillställning som hemmalaget dominerade från start till mål och som slutade med en storförlust för Hagundas herrar. Slutresultatet skrevs till 12-2.

Det fanns inte särskilt många glädjeämnen att ta med sig från den svåra bortamatchen mot Kalmarsund. Det var mycket slarv och låg intensitet i Hagundas spel och till råga på eländet drabbades Jonathan Lundkvist av en skada, som befaras kunna vara allvarlig.

I Hagundas startuppställning mot Kalmarsund fanns det tre spelare som gjorde sina första matcher i SSL, nämligen målvakten Anton Törngren, backen Carl Svedare och nyförvärvet Kevin Ahlholm på centerplats. När matchen drogs igång fanns det vissa förhoppningar om att Hagunda skulle kunna ta med sig det stabila spel som de visade upp mot Sirius i förra omgången och kanske kunna rubba FBC Kalmarsund på bortaplan.

De förhoppningarna kom snabbt på skam då Kalmarsund omedelbart utnyttjade ett flertal misstag från Hagundaspelarna och gick ifrån till 4-0 redan efter åtta minuter. När halva perioden var spelad började Hagunda ändå komma in i matchen och fick lite mer bollinnehav och skapade även några halvchanser. Den positiva tendensen bröts dock då Hagunda drabbades av en utvisning när klockan stod på 14.36. Laget klarade visserligen av utvisningen, men precis när laget blivit fulltaliga avlossade första periodens gigant Filip Langer ett skott som studsade på målvakten Anton Törngrens axel och gick i en båge över honom in till 5-0, vilket var resultatet efter två perioder. Den tjeckiske stjärnspelaren gjorde tre mål under den första perioden och totalt stod han för fyra mål i matchen.

Tre minuter in på den andra perioden var ställningen 7-0 och Hagunda gjorde ett målvaktsbyte , även om de insläppta målen inte kunde skyllas på Anton, och plockade in Jonas Eriksson i kassen. Eriksson gjorde ett bra inhopp och höll nollan i resten av perioden. Dessutom kunde Mattias Jansson reducera till 7-1, assisterad av Felix Abrahamsson.

Tyvärr inleddes den sista perioden på samma sätt som de två första perioderna med två snabba mål från hemmalaget fram tilll 9-1 innan Isak Bengtsson reducerade till 9-2, assisterad av Mattias Jansson. I den sista delen av perioden kunde Kalmarsund tyvärr göra ytterligare tre mål och slutresultatet skrevs till 12-2.

Förutom den tunga förlusten drabbades Hagunda av en mycket tung skada på Jonathan Lundkvist, som fick en knäskada i den andra perioden. Diagnosen är i dagsläget inte klar, men det såg inte bra ut och det finns risk att det är en skada som håller honom borta från spel en längre tid.

Hagunda får nu slicka såren i några dagar innan nästa match som spelas på hemmaplan den 30/12 kl.19.00. Då är det Pixbo som står för motståndet och vi hoppas att det blir en helt annan matchbild. Skaffa era biljetter på https://hagundaif.ebiljett.nu/