Söndag
17 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
31 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Sniper klar för Hagunda: ”Tycker om att göra mål”

4 juni 2023 13:30

56 mål på 37 Allsvenska matcher i Hudk/Björkberg. Nu står det klart att målskytten Jonas Larsson spelar i Hagunda IF nästa säsong tack vare alla Hagundafans!


Jonas kommer ursprungligen från Bollnäs och har Bollnäs/Hertsjö IBF som moderklubb. Som ung junior gick flyttlasset till Falun där han mestadels spelade för IBF Falun Ungdom, men det blev också 26 SSL-matcher i det stjärnspäckade IBF Falun i SSL.

De senaste säsongerna har han sedan hunnit med spel i Karlstad, FBC Bollnäs och Hudik/Björkberg.

Säsongen 2021/22 gjorde Jonas hela 36 mål i Allsvenskan, vilket följdes upp med 20 mål på 15 matcher den senaste säsongen. Detta betyder att han snittat ganska precis 1.5 mål per match i Allsvenskan.

– I Hudik har antalet mål framför allt berott på att jag spelat med bra framspelare. Sedan tycker jag om att göra mål och jag har en tendens att kunna vara på rätt plats vid rätt tillfälle, säger han.

Nu är Jonas klar för spel i Hagunda IF under kommande säsong och övergången har blivit möjlig tack vare initiativet "Fansens värvning". Att få återvända till SSL ser den 26-årige högerforwarden som väldigt inspirerande.
– Jag känner att det är dags att testa SSL på riktigt. Jag har fått ett superbra intryck och bemötande från samtliga i Hagunda IF och det ska bli väldigt roligt att komma igång.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare till HIF-fansen?
– Jag är en offensiv forward som ofta spelar högt upp i banan. Jag tycker om att göra mål och poäng – vilket jag även hoppas få bidra med i Hagunda-tröjan.

Sportchefen Tobias Andersson säger så här om tillskottet:
– Jonas är en spelartyp vi kände att vi behövde få in i truppen. Han har bra målsinne och är framförallt tänkt att bidra mycket i vårt offensiva spel. Jag tror också han passar in väldigt bra i sättet vi vill spela. Vi hoppas också att Jonas kan bidra med en del erfarenhet och många gånger vara sist på bollen i våra anfall!