Lördag
16 Mar 1 match

En bragdvändning gav seger efter straffar mot AIK

2 oktober 2022 10:46

Hagunda var helt uträknade efter första perioden mot AIK och låg under med 0-5, men efter en bragdartad vändning kunde Hagunda ta hem segern med 7-6 efter straffar.

Hagunda fick en mardrömsstart i den viktiga sexpoängsmatchen mot AIK på lördagen. När drygt tre minuter var spelade var ställningen redan 0-2 och AIK straffade Hagunda gång efter gång med snabba kontringar och stabilt försvarsspel.

Det var 20 minuters pina för alla Hagundasupporters och ställningen var 0-5 när den första perioden hade spelats klar och uppförsbacken var tvärbrant.

Det var absolut ingenting som talade för att Hagunda skulle kunna få med sig några poäng från denna drabbning och man hoppades snarare att förlustsiffrorna skulle minimeras.

Som tur var hade inte spelarna i Hagunda givit upp, utan de kom ut till andra perioden med inställningen att matchen skulle vändas! De tog tag i matchen och malde på mot AIK’s mål, samtidigt som de plockade bort AIK’s kontringar. Åtta minuter in i perioden var det Isak Bengtsson som spräckte Hagundas målnolla och bara minuten senare gjorde Noah Tornberg 2-5, vilket var hans första mål i Hagundas tröja och hans första mål i SSL. I det läget började AIK bli ängsliga, medan Hagunda växte ytterligare. När sedan Adam Nilbrink bombade in 3-5 var Hagunda verkligen tillbaka i matchen och då var bara drygt halva matchen spelad.

Strax därefter tilldömdes dock AIK straff och Joakim Alvinder klev fram för att lägga den. Straffen var riktigt bra, men i Hagundas mål var August Moberg ännu bättre! Han gjorde en briljant räddning och ingjöt ännu mer självförtroende och kraft i Hagunda. I slutminuten kom Matyas Bachmaier fri och drog målvakten, men missade tyvärr när han skulle lägga in bollen i det öppna målet.

Inför den tredje perioden var känslan positiv och man förväntade sig en fortsatt Hagundapress. Tyvärr tog det bara 58 sekunder innan AIK drygade ut ledningen till 3-6, vilket var en rejäl kalldusch. Denna kväll hade dock de blåklädda spelarna bestämt sig för att kämpa till sista sekunden och de fortsatte att trycka på och skapa lägen. Isak Bengtsson reducerade till 4-6 efter 07.56 och Matyas Bachmaier gjorde sitt första SSL-mål fram till 5-6 med sex minuter kvar. Ett par minuter senare drog Hagunda upp ett riktigt mönsteranfall där Felix Abrahamsson till slut kunde lägga in kvitteringen i öppet mål!

I slutet av matchen fick Hagunda även power play och skapade några chanser att punktera matchen under ordinarie matchtid, men när slutsignalen gick så var det 6-6 på resultattavlan. Förlängningen blev mållös och matchen fick avgöras genom straffläggning. Där var Jonathan Blomqvist iskall och sprätte upp segermålet stenhårt i krysset!

Två viktiga poäng var därmed inkasserade för Hagunda IF och den mentala styrka som de visade i denna match var imponerande!

Nu väntar en mycket tuff match mot Storvreta IBK på fredag 7/10 kl.19.00, men kan Hagunda visa samma inställning som i de två sista perioderna mot AIK finns det klara chanser att de kan rubba de rödklädda motståndarna.