Torsdag
30 Dec 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Onsdag
02 Feb 1 match
Torsdag
10 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Fredag
25 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Micke och Fredrik Hast avslutar sina karriärer i Hagunda IF

4 januari 2022 16:00


Fredrik och Mikael Hast, som är två av våra riktiga trotjänare i Hagunda IF och riktiga Hagunda-legendarer, väljer att trappa ner sina satsningar och att spela resten av säsongen med Björklinge BK i div.1.

Micke Hast gjorde debut i Hagundas herrlag redan 2009, då han var 18 år gammal. Hagunda huserade på den tiden i division 1, som var den näst högsta serien i Sverige eftersom det ännu inte fanns någon Allsvenska. Den första säsongen blev det 7 poäng i herrlaget, som kom på tredje plats i serien. Samma säsong stod han även för en imponerande insats i HJ19-serien där han gjorde otroliga 10 poäng i den enda match som han deltog. Micke har alltid varit en riktigt stor talang, med snabbhet, fin teknik, bra blick för spelet och kvicka dragningar, men han har under stora delar av sin karriär drabbats av efterhängsna skador som har hämmat honom. Under tre säsonger (2012/13 t.o.m 2014/15) spelade han inte några matcher alls, men kom sedan tillbaka till säsongen 2015/16.

De matcher där Micke framför allt visade vilken grym innebandyspelare han är, var under vårt första kvalspel mot Warberg, säsongen 2018/19. Under de fem matcherna visade han upp hela sitt register och sin briljans och var vansinnigt bra i hela kvalserien, där Warberg inte hittade några sätt att stoppa honom. Det fanns därmed stora förhoppningar om att säsongen 2019/20 skulle bli en fantastisk säsong för Micke, men även då kom skadebekymmer i vägen och det blev bara tre matcher den säsongen. Micke har dock hela tiden kämpat vidare och han har alltid varit en väldigt viktig spelare i Hagundas lagbygge och en riktig trotjänare, som har funnits med i Hagunda IF under 13 säsonger. Under de 10 säsonger som han kunde vara med och spela matcher blev det totalt 171 tävlingsmatcher (seriematcher + kvalmatcher) och han stod totalt för 79 poäng (53 mål +26 assist).

Storebror Fredrik Hast anslöt till Hagunda IF säsongen efter lillebror Micke, nämligen till säsongen 2010/11, då han var 20 år. Fredrik blev genast en stöttepelare i Hagundas lag i Allsvenskan och producerade 15 poäng (9+6) redan sin första säsong. Fredrik är en klok center och en lysande ”tvåvägsspelare”. Det är alltid tryggt att ha Fredrik på planen, då han är mycket duktig i defensiven och alltid står rätt. Han är dessutom en vass målskytt och grym på att styra in bollar på nära håll framför motståndarmålet. Det har blivit många volleymål från hans klubba genom åren.

Ett starkt minne är från säsongen 2017/18 då Hagunda var nykomlingar i Allsvenskan. Laget var bottentippat och inledde serien med bortamatch mot seriefavoriterna Gävle på bortaplan. En stor Hagundaklack följde med till matchen och fick se bröderna Hast i högform. Fredrik dominerade på sin centerposition och avväpnade Gävlespelarnas anfallsförsök. Dessutom gjorde han Hagundas premiärmål efter 10.27 av den första perioden och bara 20 sekunder senare ökade Micke Hast på Hagundas ledning till 0-2. Gävle kom dock tillbaka i matchen och ställningen var 3-3 inför den sista perioden då Fredrik Hast klev fram igen och frälste laget och supportrarna med ett vackert segermål.

Den segern var otroligt viktig för Hagunda och lade antagligen grunden till de fortsatta framgångarna den säsongen och säsongerna därefter.

I kvalspelet mot Warberg säsongen 2018/19 drabbades Fredrik tyvärr av en korsbandsskada som höll honom borta från spel en lång tid. Fredrik gav dock aldrig upp utan kämpade hårt för att komma tillbaka. Säsongen 2020/21 gjorde han en efterlängtad comeback, men även den säsongen kantades av skadebekymmer och det blev bara 7 matcher.

Till denna säsong var Fredrik tillbaka igen och fick även göra ett mål i derbyt mot Storvreta i SSL. Totalt blev det 12 säsonger i HIF, varav 11 säsonger som han kunde spela matcher. Det blev hela 228 tävlingsmatcher (seriematcher+kvalmatcher) och 187 poäng (121 mål + 66 assist) i Hagundas tröja.

Både Micke och Fredrik har varit fantastiska lagspelare, som alltid har kämpat på och gjort sitt allra bästa för laget och föreningen. De har varit väldigt fina ambassadörer för Hagunda IF’s herrlag under lång tid och vi önskar dem stort lycka till framöver! Ni kommer att vara saknade!