Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Onsdag
21 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Fredag
07 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Onsdag
04 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Fredag
20 Jan 1 match
Onsdag
01 Feb 1 match
Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Fredag
24 Feb 1 match

Storvreta segrade i publikfest

8 oktober 2022 11:20

Derbyt blev en riktig publikfest med härligt tryck på läktaren och bra spel på planen, men tyvärr var det Storvreta som drog det längsta strået och vann med 3-7.


Inför derbyt hade Felix Abrahamsson gjort klart att Hagunda behövde komma ut som pitbulls för att ha en chans att rubba Storvreta och laget hade verkligen tagit honom på orden.

Visserligen inledde matchen traditionsenligt med att Hagunda släppte in ett tidigt mål och hamnade i underläge. Denna gång tog det 24 sekunder innan Albin Sjögren gjorde 0-1, men efter det målet visade Hagunda en fantastisk vilja, kämparglöd och aggressivitet.

Även på läktaren var det en härlig laddning och atmosfär där de båda klackarna öste på och fick med sig de 1400 åskådarna. Det är precis denna inramning som derbyn ska ha!

Under den första perioden gjorde Hagunda säsongens bästa insats och pressade verkligen Storvreta. Redan efter 2:53 smällde Adam Nilbrink in 1-1 med ett välplacerat skott, efter ett frislag framför mål. Även om Storvreta också hade en del bra chanser var det Hagunda som skapade flest och bäst lägen under perioden, men tyvärr lyckades de inte få in bollen och lagen gick till pausvila med 1-1 på resultattavlan.

Den andra perioden gick tyvärr spelmässigt och målmässigt till Storvreta, även om Hagunda definitivt var med i matchen även under dessa 20 minuter. Storvreta tog dock tag i taktpinnen på ett annat sätt och tryckte ner Hagunda med långa anfall. Efter drygt sju minuter av perioden gjorde Filip Eriksson 1-2 med ett lågt skott i bortre burgaveln. En knapp minut senare kom en repris där han hittade samma nätmaska igen och utökade ledningen till 1-3.

Hagunda kom också fram i några bra lägen, men valde ofta att slå en extra passning istället för att avsluta och det straffade sig eftersom Storvreta ofta lyckades bryta den avgörande passningen. Till slut var det istället Andreas Stefansson som gjorde 1-4 från sin favoritposition precis framför målet, vilket även blev resultatet efter två perioder.

I den sista perioden gjorde Hagunda verkligen en riktigt stark forcering och jämnade återigen ut spelet. Storvreta gick ändå ifrån till 1-6 under den första halvan av perioden, innan Felix Abrahamsson reducerade till 2-6, assisterad av Mattias Jansson. När Isak Bengtsson reducerade till 3-6 några minuter senare, framspelad av Felix Abrahamsson, hade Hagunda momentum och pressade på ordentligt mot Storvretamålet. Redan med fyra minuter kvar av matchen tog man även ut målvakten för att försöka få in ytterligare mål, men tyvärr gjorde man ett felaktigt byte och åkte på en utvisning istället. I power play satte Storvreta spiken i kistan och fastställde slutresultatet till 3-7.

Hagunda kan ändå gå med höga huvuden efter denna match där de verkligen gav 100% och gjorde säsongens bästa insats.

Nu väntar en spännande bortamatch mot Gävle GIK på söndag 16/10 kl.17.00