Onsdag
04 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Fredag
20 Jan 1 match
Onsdag
01 Feb 1 match
Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Lördag
16 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Idag 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 1 match
Fredag
01 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match

Välkommen tillbaka Alexander Spinord!

18 april 2023 16:30

Den spelskicklige backen Alexander Spinord tar klivet från spel i division 1 med Björklinge BK till spel i SSL med Hagunda IF!


Alexander Spinord är en riktig Hagundaprodukt, född och uppvuxen i Hagundabygden, närmare bestämt i Navesta vid Ramstalund.

För er som är intresserade av historia kan jag erbjuda lite guldkant på tillvaron genom att berätta att Hagunda härads avrättningsplats låg i Navesta på 1700-talet. I slutet av 1700-talet hade avrättningsplatsen dock ersatts av en krog med namnet ”Galgkrogen” och i modern tid är Navesta framför allt känt för familjen Spinord!

Alexander är född 1997 och inledde sin karriär i Hagundas P97-lag, med klassiska tränare som Stefan Karlsson, Mattias Park och Joakim Eklund. Han sågs tidigt som en väldigt stor talang och redan 2014 fick han mycket speltid i Hagundas herrlag, som då spelade i division 1, där även pappa Christer Spinord fanns med som materialare. Den säsongen spelade Alexander 17 matcher och gjorde 9 poäng (5+4) från sin backplats. Alexander har alltid varit en spelskicklig back med ett fint passningsspel och ett vasst skott som har spåtts en lysande framtid.

När Alexander fick A-lagskontrakt 2015 kunde man läsa följande text på Hagundas hemsida:

”En av Upplands stora backtalanger skriver nu A-lagskontrakt med Hagunda IF och tar därmed klivet från in i herrlaget ”på riktigt”. Vi tror verkligen på Alexander inför framtiden och om han fortsätter att gå framåt på samma sätt som hittills kan vi förhoppningsvis se en framtida SSL-back i Alexander. Sportchef Nikola Marincic om Alexander: ”Alle” är en väldigt talangfull spelare som med några kilon till på kroppen, lite mer aggressivitet och rutin förmodligen spelar i SSL om några år. Han har ett fantastiskt lugn med bollen och besitter även spetskompetens med sitt skott. Kan han bara lära sig när han ska ta sina avslut så kommer han bli en fantastisk tillgång för Hagunda de närmaste åren. Jag tror stenhårt på Alle då hans inställning till sitt idrottande är exemplariskt.”

Redan för 8 år sedan sågs Alexander således som en framtida SSL-spelare och nu är det äntligen dags för honom att dra på sig Hagundas matchställ i den Svenska Superligan!

Det har dock inte varit en spikrak väg till SSL, utan Alexander valde under en period att kliva av Hagundas A-lagssatsning och istället spela med Hagunda IBF i lägre divisioner. Där visade han sin klass och blev säsongen 20/21 värvad till Björklinge BK i division 1, där han återigen visade att han har talang för spel på den högsta nivån.

Hagundas sportchef lyckades övertala Alexander att göra en comeback i Hagundas herrlag i Allsvenskan efter halva säsongen, då på lån från Björklinge. Han gjorde 8 matcher, men gick tillbaka till BBK innan kvalspelet till SSL drog igång.

Efter ytterligare två starka säsonger i BBK i division 1 är det nu dags för Alexander Spinord att ta steget tillbaka till Hagunda IF på riktigt och att göra entré i SSL!

Stort välkommen Alexander!