Dalen
DAL

Ketil Kronberg blev segerorganisatör när Dalen besegrade Hagunda IF

25 september 2022 22:23

Hagundas fantastiska publik och ungdomslag skapade en härlig inramning på lördagskvällen när matchen mellan Hagunda och Dalen avgjordes. Tyvärr fick de inte chansen att jubla åt 3 poäng eftersom gästerna från Umeå drog längsta strået och vann med 7-5.

Hagunda fick en mardrömsstart på matchen då Ketil Kronberg smällde in 0-1 redan efter 17 sekunder. Det var det första av flera psykologiskt tunga Dalen-mål denna kväll.

Efter en felpass i egen zon blev det dessutom 0-2 redan när 3.37 hade spelats och Hagunda fick kämpa i uppförsbacke resten av matchen och de lyckades aldrig ta igen Dalens försprång. Hagunda jobbade sig dock in i perioden och reducerade till 1-2 genom Jesper Lundkvist, assisterad av Matyás Bachmaier. Tyvärr utökade Dalen sin ledning till 1-3 i slutet av perioden.

Den andra perioden gick spelmässigt i Hagundas favör och efter sex minuter gjorde Jesper Lundkvist sitt andra mål fram till 2-3, återigen framspelad av Matyás Bachmaier. I det läget hade Hagunda tryck och förhoppningen var att målet skulle ge ytterligare en energiboost som kunde leda till en kvittering. Då klev Ketil Kronberg fram och levererade ytterligare ett psykologiskt tungt mål då han, från ingenstans, utökade till 2-4 bara 17 sekunder efter Hagundas mål. Hagunda lyckades ändå reducera ytterligare en gång då Felix Abrahamsson gjorde 3-4, på passning från Isak Bengtsson. Hagunda skapade en hel del möjligheter att kvittera, men inga fler mål föll i den andra perioden.

I den tredje perioden upprepades mönstret då Dalen gjorde 3-5 redan efter 25 sekunder och därmed tog luften ur Hagundas förväntade kvitteringsjakt.

Några minuter senare var det dags för Ketil Kronberg att göra sitt tredje mål för dagen. Detta mål var dock det mest turliga och konstigaste av hans tre mål. Ketil stod placerad vid bortre stolpen och fick en passning på höjden som han försökte slå in på volley. Han missade dock bollen och snuddade den bara lite. Istället slog han sönder klubban mot stolpen, vilket ledde till att målet flyttade sig fem centimeter bakåt och bladet flög in i Hagundas mål. Efter bladet kom bollen studsande i sakta mak och tog sin in i mål bredvid stolpen. Om målet hade stått på sin plats hade bollen med största säkerhet tagit i stolpen eller räddats av målvakten, men nu kunde den istället passera mållinjen. Ställningen var därmed 3-6 och uppförsbacken var lång.

Hagunda fortsatte ändå att pressa på för att komma närmare och Mattias Jansson satte 4-6 när halva perioden var spelad, assisterad av Isak Bengtsson. Med två minuter kvar på matchen kom även 5-6 genom Mattias Jansson, denna gång framspelad av Kevin Ahlholm. Tyvärr kom aldrig någon kvittering och istället var det Dalen som gjorde 5-7 i öppen kasse.

Ytterligare en jobbig förlust i en match där Hagunda lika gärna hade kunnat avgå med segern. Motståndarnas segerorganisatör blev istället 42-årige Ketil Kronberg som visade att han fortfarande är en väldigt duktig innebandyspelare.

På lördag 1/10 kl.15.00 väntar en ny spännande drabbning på hemmaplan mot AIK. Köp biljetter via https://hagundaif.ebiljett.nu/

Redan nu kan ni även planera in hemmaderbyt mot Storvreta på fredagen den 7/10 kl.19.00!