Lördag
16 Mar 1 match

En härlig seger ger hopp om fortsatt SSL-spel

5 mars 2023 14:39

Det var vinna eller försvinna som gällde för Hagundas herrar på lördagen då man mötte Thorengruppen i IFU Arena. Laget var tvingat att vinna och de tog sig verkligen an uppgiften på bästa tänkbara sätt! Efter en väldigt bra insats stod de som segrare med 9-5 och hoppet om nytt SSL-kontrakt lever.

Med kniven mot strupen är det lätt att det knyter sig och att man har svårt att få spelet att stämma, men Hagunda gjorde istället en av säsongens bästa matcher i det utsatta läget!

Hagunda inledde matchen bra, men det var bortalaget som tog ledningen när sju minuter hade spelats, efter en frislagsvariant från offensivt kryss. Repliken från Hagunda kom dock snabbt då Jonathan Blomqvist kämpade in kvitteringen efter en inbrytning från högersidan bara 17 sekunder från Thorengruppens ledningsmål och det var viktigt mentalt att få den snabba kvitteringen. Hagunda hade därefter ett par högklassiga målchanser där bortalagets målvakt Erik Ställ gjorde strålande räddningar efter direktskott från kanten. Till slut kunde ändå Kevin Ahlholm sätta 2-1, fint framspelad av Jesper Lundkvist.

Thorengruppen kvitterade i power play, men Hagunda var det starkaste laget under första perioden och fick även gå till periodpaus med ledning efter att Felix Abrahamsson prickskjutit 3-2, assisterad av Mattias Jansson.

I den andra perioden hade Thorengruppen lite mer bollinnehav, men Hagundas försvarsspel var riktigt bra, där man täckte skott och jobbade stenhårt. Thorengruppen hade svårt att hitta några klara målchanser, men när de åter fick chansen i power play kom ändå kvitteringen.

Utvisningen som föregick Thorengruppens mål var extremt tveksam och att släppa in en kvittering efter en, från i sin synvinkel, "orättvis utvisning" i en match som man är tvingad att vinna, kan knäcka många lag. Denna kväll fanns det dock inget som kunde stoppa Hagunda och efter att Adam Nilbrink gjort 4-3, mycket vaket framspelad av Felix Abrahamsson, släppte Hagunda aldrig ledningen igen. Sexton minuter in i perioden kom Isak Bengtsson i en kontring och spelade in till Mattias Jansson som satte ett stenhårt direktskott upp i nättaket fram till 5-3.

Det innebar att Hagunda hade gjort 5-1 i spel fem mot fem efter två perioder och de hade verkligen stängt ner Thorengruppens anfallsspel. Om de kunde hålla sig ifrån utvisningar i den sista perioden såg det därmed väldigt lovande ut.

Hagunda fick tyvärr en mardrömsstart i den tredje perioden då Thorengruppen reducerade redan efter 26 sekunder. Det var dock ingenting som stoppade hemmalaget, som omedelbart tog sig samman och fortsatte att prestera på topp. Mattias Jansson visade att han just nu har en fantastisk form och gjorde sitt andra mål när han satte ett dragskott fram till 6-4, assisterad av Felix Abrahamsson.
Halvvägs in i perioden reducerade Thorengruppen genom ett drömmål där man flippade fram en genomskärare från högerbacksposition hela vägen till Hagundamålets högerstolpe där Tobias Bergfors tryckte in ett stenhårt volleyskott.

Via en snabb spelvändning lyckades Felix Abrahamsson väggspela med Adam Nilbrink som pricksköt 7-5 med drygt fyra minuter kvar och det visade sig vara spiken i kistan.

Thorengruppen plockade ut målvakten och jagade ett reduceringsmål, men istället kunde Isak Bengtsson göra två mål i öppen kasse fram till slutresultatet 9-5.

Hagunda visade hög klass idag och när man ser vilken potential som finns i laget är jag böjd att hålla med en före detta elitdomare på läktaren som konstaterade att ”Hagunda är för bra för att åka ur SSL”. Risken att laget åker ur serien är dock fortfarande överhängande, men nu är man en poäng över nedflyttningsträcket inför sista omgången, så det blir en rysare.

Den sista matchen i serien spelas på bortaplan mot de svenska mästarna IBF Falun på lördag 11/3 kl.16.00.

Det är en del hiffare som kommer åka till Falun och stötta Hagundas herrar och även få hylla dem en sista gång denna säsong. Falun har givit oss ett fint erbjudande där man får mat (burritos) + dryck (öl/vin/alkoholfritt) + matchbiljett för 169 kronor. Skicka ett mail till [email protected] om ni vill ha en biljett till matchen. Om ni behöver skjuts så kommer vi även försöka styra upp samåkning till Falun.