Lördag
16 Mar 1 match

Ny förlust i Umeå

8 januari 2023 18:14

Den dystra trenden för Hagundas herrlag fortsätter tyvärr och i dagens match i Umeå kunde hemmalaget Dalen ta en klar seger.

Hagundas herrar har haft en tendens att inleda matcherna med att släppa in tidiga mål och genast hamna i uppförsbacke. Mot Dalen tog det visserligen tre minuter innan det första målet föll, men efter 10 minuter var ställningen redan 3-0 till hemmalaget, som hade ett tydligt grepp om matchen.
Efter den tunga inledningen ryckte dock Hagunda upp sig och tog sig in i matchen ordentligt, vilket även gav en reducering till 3-1 genom Jonathan Blomqvist som fick en fin framspelning av Felix Abrahamsson.
Under den andra halvan av perioden var det Hagunda som spelade bäst och även skapade mest, men inga fler mål föll.

I andra perioden tog det bara 57 sekunder innan Dalen utökade sin ledning, vilket naturligtvis var en rejäl kalldusch för Hagunda. Adam Nilbrink tände dock ett hopp för HIF igen då han vräkte in reduceringen till 4-2 genom ett stenhårt skott i krysset bara 50 sekunder senare.
Den andra perioden var egentligen ganska bra från Hagundas sida och man spelade sig fram till ett stort antal högkaratiga målchanser, men spetsen i avsluten saknades tyvärr. Dalen var klart vassare när de fick lägen och deras högre kvalitet i anfallszon i kombination med en del slarv från Hagundas sida gjorde att Dalen gick ifrån till 6-2 innan perioden var slut.

I den sista perioden kontrollerade Dalen sin ledning och tillät inte Hagunda att komma till särskilt många lägen. Hagundas enda mål i perioden kom efter 17.54 då Kevin Ahlholm gjorde 7-3, framspelad av Mattias Jansson. Någon minut senare fastställdes dock slutresultatet till 8-3 genom mål i tom kasse.

Hagunda ligger därmed kvar under nedflyttningsstrecket och det har varit en extremt tung period efter VM-uppehållet. Trots detta är det faktiskt bara tre poäng upp till fast mark och en hel del matcher kvar att spela.

I nästa omgång har Hagunda dessutom chansen att ta igen dessa poäng, då man möter AIK på bortaplan i Solnahallen den 15/1 kl.13.00