Söndag
17 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
31 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Niklas Wik avslutar sin långa karriär i Hagunda IF

15 mars 2022 15:00

Våren 2013 lyckades Hagunda IF locka till oss den starka och målfarliga 22-åriga forwarden Niklas Wik från Uppsala IBK. Det visade sig vara ett genidrag, eftersom "Wiken" snabbt blev en väldigt uppskattad del av Hagundafamiljen och spelade nio raka säsonger i herrlaget.


Niklas Wiks moderklubb var IS Saga, men han hade värvats till Uppsala IBK säsongen innan han kom till HIF och där gjorde han 27 poäng (19+8) under sin första säsong i division 1.

Denna säsong spelade Uppsala IBK och Hagunda IF i samma serie och det var tydligt att Wik var precis en sådan spelartyp som Hagunda behövde. Niklas var en riktig powerforward som hellre sköt än passade, till skillnad från majoriteten av Hagundas ganska lätta och tekniska anfallare som föredrog att lägga ytterligare en snygg passning istället för att skjuta.

Eftersom Uppsala IBK's uppskattade och framgångsrika tränare Michael Rasi valde att gå över till Hagunda IF till säsongen 2013/14 blev det naturligt att även Niklas Wik tog steget över till Hagundas satsning mot Allsvenskan. Som alla vet så tog det ganska lång tid innan Hagunda lyckades ta sig tillbaka till Allsvenskan, men laget kom allt närmare.

Säsongen 2015/16 vann man division 1 och Niklas Wik var en av förgrundsfigurerna med sina 31 poäng (21 mål + 10 assist) på 20 matcher. Laget tog sig till slut till kvalfinal, där man förlorade den tredje och avgörande matchen mot Rotebro med 3-4 i sudden death. I den matchen ledde HIF med 3-0 efter mål av bland annat Niklas Wik. I kvalspelet gjorde Wik totalt fem poäng och ovanligt nog var det fler assist än mål (2+3).

Säsongen 2016/17 blev säsongen när Hagundas herrar äntligen lyckades ta sig tillbaka till Allsvenskan efter en fantastisk säsong. Laget vann återigen division 1 och Niklas Wik gjorde även denna säsong 21 mål på 20 matcher. Utöver målen blev det dessutom åtta assist. Denna säsong gick laget hela vägen och besegrade Rosersberg i kvalfinalen.

Under säsongerna i Allsvenskan har Niklas Wik hela tiden varit en viktig spelare i Hagundas lagbygge, men tyvärr har även ett flertal skador avlöst varandra och satt käppar i hjulet för vår fysiske powerforward. Totalt blev det ändå 55 poäng i Allsvenskan (33+22) och när Hagunda IF gjorde den historiska bragden och tog sig till SSL var Niklas starkt bidragande! Niklas var vår tredje bästa målskytt under säsongen och i kvalfinalen mot Warberg var det hans intåg i matchen som helt förändrade matchbilden.

När Niklas klev in från bänken visade han en enorm energi och vilja och drog med sig hela laget i en härlig forcering. Dessutom gjorde han två mål och en assist i matchen som Hagunda till slut vann och kvitterade till 1-1 i matcher. Det inhoppet och den segern vände hela kvalserien och gav Hagunda ett fantastiskt momentum som ledde till ytterligare två raka Hagundaseger och avancemang till SSL!

Premiärsäsongen i SSL har tyvärr också förstörts av skadebekymmer och Niklas har inte kunnat spela kontinuerligt. Inför den sista hemmamatchen i serien aviserade han att karriären skulle avslutas efter denna säsong och att det således skulle bli hans sista hemmamatch i Hagundas tröja. För en gångs skull var Niklas även helt skadefri och spelade hela matchen. Dessutom fick han bomba in ett patenterat dragskott i krysset och kröna sina nio år i HIF med karriärens första SSL-mål!

Förutom att Niklas Wik har bidragit med många mål och bra spel på planen så har han varit en av våra fantastiska representanter för Hagundas herrlag. Han har varit en extremt engagerad, intresserad och utåtriktad spelare som ställt upp i alla sammanhang och alltid haft tid över för att prata med ungdomar i HIF. Alla Hagundas ungdomslag har älskat att ha Niklas som faddertränare och han har varit en idol för många unga hiffare!

Stort tack för allt Niklas!