Söndag
17 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
31 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Magnus Adolfsson och Kim Johansson tackar för sig

6 april 2022 17:25

Herrlagets huvudtränare Magnus Adolfsson och assisterande tränare Kim Johansson har valt att tacka för sig efter tre respektive två framgångsrika säsonger i Hagundas herrlag.


Magnus Adolfsson inledde sin spelarkarriär i Hagunda IF’s P82/83-lag och lyftes efter hand upp i vårt framgångsrika P81-laget som skördade stora framgångar i juniorallsvenskan för HJ20. Som 17-åring tog han en ordinarie plats i Hagundas herrlag, som då spelade i division 2 (ungefär motsvarande nutidens div.1). Efter utflykter till bl.a Storvreta i SSL och Sandviken/Alba i div.1 slöt han cirkeln genom att avsluta sin spelarkarriär i Hagundas herrlag i Allsvenskan säsongen 2010/11.

Magnus har en väldigt stor innebandykunskap och efter en del övertalning klev han in som assisterande tränare i herrlaget säsongen 2019/20 och innan juluppehållet fick han ta över rollen som huvudtränare. Hagunda hade haft en ganska trög inledning av säsongen, men spelade upp sig under de sista månaderna och tog en kvalplats till SSL. På grund av pandemin ställdes dock kvalet in och seriesegraren Thorengruppen flyttades upp.

Magnus fortsatte som huvudansvarig för herrlaget och som assisterande tränare klev Kim Johansson och Tomas Åhrberg in. Kim har haft en lång och framgångsrik karriär som spelare i Storvreta IBK och IK Sirius IBK.

Säsongen 2020/21 blev en fantastisk säsong för Hagunda IF och tränartrojkan och spelarna skrev in sig i Hagundas historiebok genom att lotsa laget hela vägen till SSL! Säsongen var stökig med många inställda matcher och träningar på grund av pandemin och under en period före och efter juluppehållet gick det mesta emot HIF. Magnus Adolfsson och hans tränarteam med Kim Johansson och Tomas Åhrberg styrde dock skutan genom stormen på ett skickligt sätt och vände ett hotande nederlag till en fantastisk triumf!

Laget radade upp seger efter seger under slutet av säsongen och tog sig till SSL-kval. Där besegrades AIK i första kvalomgången och man tog sig till kvalfinal mot Warberg. Kvalfinalen inleddes med en förlust, men den tuffa starten vändes till seger med 3-1 i matcher och därmed tog sig Hagunda IF upp till SSL för första gången i föreningens historia! Inför premiärsäsongen i SSL valde Tomas Åhrberg att tacka för sig, men Magnus Adolfsson och Kim Johansson stannade kvar i ledarstaben som skulle ta sig an den svåra uppgiften att hålla kvar laget i SSL.

Inför säsongen var det vissa experter som ansåg att Hagunda knappast skulle klara av att ta mer än 5 poäng i SSL, men tränarna gjorde ett fantastiskt jobb. De lyckades svetsa ihop en grupp med massor av nya spelare, där en stor del av de tongivande spelarna från avancemanget till SSL hade försvunnit, till en riktig lagmaskin där alla jobbade tillsammans för lagets bästa. När säsongen var färdigspelad visade det sig att Hagunda hade säkrat ett nytt kontrakt i SSL med ganska god marginal! En bragdinsats av tränare och spelare!

Tyvärr väljer nu både Magnus och Kim att avsluta sitt engagemang som tränare i herrlaget och vi vill rikta ett väldigt stort tack till Magnus och Kim för era insatser i Hagunda IF och vi hoppas att få se er i någon annan roll i Hagunda IF framöver!

Hagunda har gjort klart med en ny tränare som presenteras inom kort och diskussioner pågår med fler tränare.