Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Onsdag
21 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Fredag
07 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Onsdag
04 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Fredag
20 Jan 1 match
Onsdag
01 Feb 1 match
Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Fredag
24 Feb 1 match

Adam Nilbrink och Isak Bengtsson förlänger med två år!

20 november 2022 12:57

Två av Hagundas nyckelspelare har valt att förlänga sina kontrakt med ytterligare två år, fram till 30 april 2025!


Adam Nilbrink (född 2000) kom till Hagunda IF som 18-åring säsongen 2018/19, via en dubbellicens med moderklubben Åkersberga IBF, som vi hade ett mycket trevligt samarbete med under säsongen.

Adam imponerade omedelbart och tog en plats i Hagundas Allsvenska lag som gjorde en stark säsong och var en hårsmån från att ta sig till SSL. Under våren 2019 blev Adam uttagen i U19-landslaget som spelade VM i Kanada. I laget spelade även nyblivna VM-guldmedaljörerna Hampus Ahrén och Malte Lundmark, men den gången fick de nöja sig med silver efter förlust mot Tjeckien i finalen.

Till säsongen 2019/20 gick Adam över till Hagunda IF fullt ut och blev snabbt en publikfavorit med sin fart och kraft, sitt uppoffrande försvarsspel och sin fina speluppfattning. Adam har hela tiden varit en försvarsgigant, men han har dessutom fina offensiva kvaliteter och för varje säsong har han visat allt mer av det kunnandet, med en ökande poängproduktion.

Förra säsongen klev han verkligen fram och visade vägen i sin och Hagundas SSL-debut, då han stänkte in hela fyra mål i hemmamatchen mot Linköping och blev matchhjälte med ett avgörande mål med två sekunder kvar av perioden. Därefter fortsatte han att vara en avgörande spelare i många matcher både defensivt och offensivt och gjorde totalt 13 mål under säsongen, samt två assist.

Under säsongen 2022/23 har han fortsatt att ta nya kliv i sin utveckling och har alla möjligheter att bli en av de lysande SSL-stjärnorna framöver. Adam gör, som 22-åring, redan sin femte säsong i Hagunda IF’s herrlag och det är en fantastisk nyhet att han nu är klar för ytterligare två säsonger efter denna!

Isak Bengtsson (född 2000) är jämngammal med Adam och också fostrad i Stockholmsregionen, med Kungsängens IF som moderklubb. Via Jakobsbergs IBF och Bele Barkarby IF hamnade han sedan i Salems IF där han blev en viktig spelare i laget som placerade sig på andra plats i Allsvenskan Norra säsongen 2018/19. Samma säsong blev Isak även uttagen till U19-landslaget under Finnkampen i februari 2019.

I första omgången av SSL-kvalet våren 2019 ställdes Salems IF mot Hagunda IF och i det mötet gick Hagunda vidare efter två raka segrar. Hagundas sportchefer Nikola Marincic och Erik Jällrud var naturligtvis glada över att ha kvalificerat sig till andra kvalomgången, men de var även glada över att de hade hittat en oslipad diamant i motståndarlaget.
Isak var nämligen ett ständigt hot mot Hagundaförsvaret och gjorde tre mål i matcherna mot HIF och sportcheferna var helt övertygade om att det var en spelare som skulle passa perfekt hos oss i Hagunda IF.

Till säsongen 2019/20 kunde vi glädja oss åt att Isak Bengtsson drog på sig den blå Hagundatröjan och därefter har han vid många tillfället fått Hagundasupportrarna att jubla i IFU Arena.

Redan under den första säsongen i Hagunda IF visade Isak med eftertryck att han var en perfekt värvning av sportcheferna och han gjorde även 27 poäng (19+8) på 19 matcher i Allsvenskan.

Två år efter övergången till Hagunda IF kunde vi glädja oss åt avancemanget till SSL och under premiärsäsongen blev Isak en av de stora hjältarna då laget mot alla odds säkrade nytt kontrakt. Isak kopierade sin poängproduktion från debutsäsongen i HIF och gjorde hela 27 poäng (18+9) under SSL-säsongen. Därmed kom han till exempel före landslagsikonerna Kim Nilsson och Johan Samuelsson i poängligan. Precis som Adam Nilbrink är Isak en spelare med mycket fart, kraft och hjärta som passar perfekt i Hagunda IF och som är extremt uppskattad av alla supportrar.

Isak har inlett denna säsong lika starkt som den förra, med 11 poäng (6+5) på sju matcher, och genom att han alltid visar en härlig vilja och stor kämparglöd är han en av de drivande kuggarna i Hagundas herrlag. Vi är därmed extremt glada över att Isak har förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år, fram till 2025!

Isak Bengtsson och Adam Nilbrink är två centrala spelare i Hagundas SSL-lag och det är en mycket viktig signal att de väljer att förlänga sina kontrakt med ytterligare två år. Det visar att de tror på den resa som Hagunda har inlett och vi i Hagunda IF siktar alltid vidare och framåt. Vi vill alltid utvecklas och bli bättre på alla plan.