Söndag
17 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
31 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Hagby åkeri: "Vi brinner för ungdomsidrotten i Hagunda IF"

24 februari 2022 16:22

Sedan många är Fredrik Jansson (bilden) och hans bror Daniel – som tillsammans äger Hagby åkeri – trogna sponsorer till Hagunda IF.


Hagby åkeri AB, som är en av Hagunda IF:s trognaste sponsorer, bildades av Sören Jansson år 1965. Sedan 2009 drivs företaget vidare av sönerna Fredrik och Daniel Jansson. Företaget har idag fyra anställda och de tillhandahåller bland annat lastbilar för lantbrukstransporter och industritransporter. De har även grävlastare och hjullastare för entreprenadsarbeten.

Hemsidan har tagit en pratstund med Fredrik Jansson som är en trogen supporter till klubben. Han har själv ett förflutet inom innebandysporten och har bland annat spelat tillsammans med herrlagets nuvarande sportchef Nikola Marincic.

– För att göra en lång historia kort så började jag med innebandy på gymnasiet i en klubb som hette Ekeby IBK. Vi tog oss snabbt upp genom divisionerna och hade ett jättebra lag med bland annat en hel del duktiga fotbollskillar. Vi hade också en lite yngre kille bland oss, Johannes Gustafsson, som vi tyckte var lite för ung men han visade sig vara skaplig, skrattar Fredrik.

För den som inte vet det kan hemsidan tillägga att "JG" senare tog ett antal SM-guld, fyra VM-guld och var lagkapten för landslaget...

Fredriks innebandyintresse som föddes där och då och har hängt i och nu följer han Hagundas matcher så ofta han kan. Han har också funnits med som tränare för Hagundas P03. Men om man bortser från A-lagens sportsliga framfart, som Fredrik också gärna berömmer och pratar om, så är det framförallt Hagundas föreningsanda som gör det självklart för Hagby åkeri att finnas med som sponsorer.

– Vi brinner för ungdomsidrotten och det är så roligt att se hur våra ungdomar i föreningen får förebilder i sin egna klubb. För mig och för oss är det mycket vad idrotten handlar om. Det finns ett speciellt hjärta i Hagunda IF som jag tycker genomsyrar hela verksamheten och det gör att det blir ett väldigt enkelt beslut att finnas med som sponsor. Hagby åkeri är stolta sponsorer till Hagunda IF då vi verkligen känner att vi står bakom den verksamhet som bedrivs, säger Fredrik.

Vid tiden för vår pratstund laddar Fredrik för en helg på Rally-VM i Umeå, men han hinner tillbaka till Uppsala i god tid till herrlagets drabbning med Sirius nästa onsdag.

– Då kommer jag att finnas på plats och det blir helt säkert en häftig drabbning. Ett nytt SSL-kontrakt för herrarna känns nära nu och baserat på helgens resultat får vi se om derbyt har någon sportslig betydelse, men alldeles oavsett är det ju alltid väldigt kul och inspirerande med derby. Det kommer att vara mycket prestige och en kul match så jag hoppas på bra uppslutning i IFU Arena!

Vi tackar Fredrik för pratstunden och mer information om Hagby åkeri finns att hitta på:

https://www.hagbyakeri.se