Torsdag
30 Dec 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Onsdag
02 Feb 1 match
Torsdag
10 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Fredag
25 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Krubbs ägare brinner för idrott

7 december 2021 14:28

Hemsidan har besökt Hagundas partner Krubb – restaurangen med mottot ”krubb, kaffe, kärlek”. Alla Hagunda-medlemmar får nu 10 % rabatt på deras omtyckta luncher. 
– Jag lagar all mat från grunden med en jävla massa kärlek, säger kocken och ägaren Johan Helander.


Johan Helander Holmberg har drivit restaurangen Krubb i drygt fem år.

– Det här är en familjeägd restaurang där min fru, våra döttrar och ibland även barnens mormor hjälper till. Förutom att vi gillar mat har vi också idrott som ett gemensamt intresse, vi tittar på mycket matcher ihop, säger han.

Passionen för mat föddes redan som barn.

– Min farmor var kokerska på ett värdshus och jag har flera matminnen därifrån. Hennes köttbullar med potatismos och gräddsås var helt otrolig. Från henne har jag ärvt att inte göra något halvhjärtat när det kommer till mat.

Sedan starten av Krubb har han också stöttat idrotten i Uppsala på flera olika sätt, och sponsrat både lag och individer i Uppsalas olika klubbar.

– Jag försöker bidra med det jag kan för att skapa så bra förutsättningar som möjligt. Tack vare Krubb kan jag stötta idrottsutövare och föreningar med mat, så att de får bättre förutsättningar att prestera så bra som möjligt. Det enda jag vill ha tillbaka är kärlek, för det är det vi ger här.

Han nämner ett fint exempel:

– Jag sponsrade till exempel en tjej, som var runt 20 år när hon flyttade hit. Hon kom till ett nytt land, ny stad och hade inget socialt nätverk. Då kunde vi på Krubb bli lite som en extra svensk familj för henne.

På skyltarna utanför restaurangen syns mottot – ”Krubb, kaffe, kärlek”. 

– Till och med vårt aktiebolag heter så, säger Johan med ett skratt och fortsätter:

– Vårt motto är precis det vi gör här, jag lagar all mat från grunden med en jävla massa kärlek och passion. Jag har kul på jobbet varje dag!

För Johan är det perfekt att Krubb är en lunchrestaurang – för det innebär att han har kvällarna fria för idrott.

– Jag är fotbollstränare i Danmarks IF:s damlag och sitter också med i styrelsen för klubben. Att åka till Danelid en sommardag när gräset är nyklippt och flaggorna viftar i vinden – då myser jag.

Han följer också Hagundas framfart och är gammal klasskamrat med klubbens allt-i-allo Anders Öman. Han har också gått i skolan i Vänge, så det finns en naturlig koppling till just Hagunda IF även om han har ett väldigt brett intresse för idrotten i Uppsala. 
 – Jag följer både dam- och herrlagets resultat och ser också en del matcher live. Vad hände i Falun egentligen?! Helt otrolig seger som visar att en match inte är över förrän den är spelad…

Avslutningsvis vill Johan välkomna alla Hagundas medlemmar att ta del av lunchen med 10 % rabatt.

– Ni är så välkomna hit och jag hoppas att få träffa många från ”Hiffen” framöver!