Torsdag
30 Dec 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Onsdag
02 Feb 1 match
Torsdag
10 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Fredag
25 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Publikfavoriten blir Hagunda trogen

22 april 2022 14:40

Felix Abrahamsson tog SSL med storm och blev nominerad till årets rookie. Nu står det klart att den avige publikfavoriten blir Hagunda trogen även nästa säsong.


Den som följt Hagunda länge kan enkelt konstatera att Felix "Bullen" Abrahamsson gjort en mäktig resa när det kommer till utvecklingen i sitt spel. Hela tiden har det förvisso gått att se spår av den juvel som finns där, men för varje säsong som gått har denna inneboende juvel slipats allt mer. Man skulle kunna säga att Felix under sina år i Hagunda gått från "klassisk junior" till att i år visa hög klass i SSL - världens bästa liga.

Och nu står det klart att han blir Hagunda trogen även nästa säsong, vilket kommer bli hans sjunde säsong i A-laget.

– Det känns fantastiskt kul, säger "Bullen", och delar sedan sin analys av säsongen som gått:

– Det var så att säga höga toppar blandat med djupa dalar. Vi har några fantastiska matcher att ta med oss. Sedan var det väl inte optimalt att vi klarade kontraktet så pass tidigt, det blev lite tråkigare att spela när det inte fanns något att spela om.

Och för hans egen del gick det fint. 29 poäng, fördelat på 14 mål och 15 assist, ledde till en vinst i interna poängligan och även till en nominering till årets rookie i SSL.

– Att få testa på SSL var otroligt kul. Det var roligare att spela med ett högre tempo och mot bättre spelare. Jag tror att båda jag och Hagunda har lärt mig otroligt mycket av den gångna säsongen. Jag visste faktiskt inte att det fanns ett "årets rookie-pris", men det är klart att det är kul när ens insatser uppskattas.

Till nästa säsong förväntar han sig en högre och jämnare nivå i spelet, både individuellt och som lag.

– Det bör vi ha som mål med tanke på att vi nu har med oss en del rutin från SSL. Förhoppningsvis får vi också lite lättare att värva spelare till den här säsongen, nu när vi visat att vi höll oss kvar.

Sportchefen Erik Jällrud säger så här om Felixs signering:

– Givetvis viktigt att få förlänga med en viktig spelare och en publikfavorit. Felix har spelat många säsonger i Hagunda nu och har blivit en naturlig kulturbärare och ledare. På planen tillför han spets med sin irrationella spelstil och vi hoppas få se en fortsatt utveckling för honom i vår tröja.