Lördag
16 Mar 1 match

Hagunda vann en svängig match mot Jönköping

23 oktober 2022 20:46

Efter en extremt svängig och händelserik match visade Hagunda en fantastiskt moral och tog hem segern med 10-8 på bortaplan mot Jönköping IK

Matchen mot Jönköping IK kan sammanfattas som en match som bjöd på årets berg och dalbana och en fantastisk lagmoral från Hagundas sida!

När spelarna klev ut på planen i Jönköpings Idrottshus var det antagligen med ett minne av den kölhalning som Jönköping bjöd Hagunda på under förra mötet vid Vätterns södra strand. Den matchen spelades i februari 2022 och slutade med en förkrossande 11-1 seger till de rödklädda.
Möjligen hade det minnet fört med sig en viss underskattning hos Jönköpings spelare och de hade i så fall missat att årets upplaga av Hagunda IF har en större bredd och en helt annan jämnhet än under premiärsäsongen i SSL.

Redan efter 1.51 satte Felix Abrahamsson tonen för denna drabbning då han bröt en passning och via en snabb kontring satte dit 0-1. Felix skulle visa sig bli den verkliga förgrundsfiguren i denna match och många av kvällens mål skulle även komma via snabba omställningar för båda lagen.

Jönköping hade en hel del boll i första perioden, men spelade mest runt ganska långsamt på egen planhalva och utanför Hagundas box. Så fort de kom in lite längre i anfallszon var Hagunda väldigt aggressiva och kunde avväpna hemmaspelarna. Efter drygt tio minuter kom nästa kontring då Jonathan Blomqvist fick tag på bollen i försvarszon och satte högsta fart framåt. Tillsammans med Jesper Lundkvist kom han i ett två mot ett läge och satte en fin passning till Lundkvist som tryckte in 0-2 med ett distinkt backhandavslut.

Två minuter senare kom nästa snabba spelvändning från bortalaget då Felix Abrahamsson återigen stal bollen och satte högsta fart framåt. Med ett härligt självförtroende bröt han in framför Jönköpings mål och placerade in 0-3 i bortre krysset. När Isak Bengtsson pricksköt in 0-4 i slutet av perioden, efter en fin diagonalpassning från Abrahamsson kändes det som att Hagunda hade fullständig kontroll på matchen. Tyvärr lyckades Jönköping få in en reducering bara 14 sekunder senare och lagen gick till periodvila med 1-4 på resultattavlan.

I den andra perioden skedde dock en remarkabel scenförändring där Hagunda plötsligt blev försiktiga och tappade den härliga aggressivitet som de hade visat upp under första perioden. Jönköping fick ta tag i taktpinnen och gjorde nästan omedelbart 2-4, vilket givetvis gav dem ännu mer luft under vingarna.

Jönköping vaskade fram ett flertal bra lägen att reducera ytterligare, men istället kunde Adam Nilbrink ge Hagunda lite andrum då han gjorde 2-5 med ett distinkt handledsskott, framspelad av Kevin Ahlholm. Förhoppningen var att detta skulle dämpa Jönköpings entusiasm en aning och att Hagunda skulle ta sig tillbaka in i matchen, men så blev det tyvärr inte. Istället gjorde hemmalaget 3-5, 4-5 och 5-5 inom loppet av fyra minuter och Hagundas tränare var tvungna att ta time out för att försöka stoppa blödningen. Det hade dock inte någon effekt och istället tog Jönköping ledningen med 6-5 bara 24 sekunder senare.

I slutsekunderna av perioden slängde Jönköping in en långboll mot Hagundas mål som August Moberg inte kunde fånga och med 19.59 på klockan slog Jönköping in returen till ställningen 7-5.

Det var givetvis besvikna Hagundaspelare som kunde konstatera att Jönköping hade vunnit den andra perioden med 6-1 och fullständigt vänt matchbilden och matchen. I intervjun i periodpausen tyckte Adam Nilbrink att Hagunda varit för rädda och hamnat ett steg efter under hela perioden, men han konstaterade samtidigt att det var långt ifrån kört!

Det visade sig att Adam hade helt rätt – det var långt ifrån kört!

I den tredje perioden ändrades matchbilden åter. Hampus Bodin klev in i målet istället för August Moberg, som dock inte alls hade gjort någon dålig match, och Hampus gjorde en mycket stabil insats. Hagunda gick även ner på två femmor och höjde intensiteten rejält. Samtidigt såg Jönköping ängsliga och försiktiga ut och verkade mest vilja försvara ledningen. De spelade åter väldigt mycket på egen planhalva och försökte bolla runt mellan backarna i förhoppningen om att tiden skulle rinna ut. När Hagunda vann bollen så ökade tempot och de visade en härlig glöd och vilja.

Det var givetvis Felix Abrahamsson som till slut reducerade till 7-6 i en ny snabb kontring. Halvvägs in i perioden utökade dock Jönköping sin ledning till 8-6, men strax därefter tände Abrahamsson hoppet igen då han gjorde 8-7, assisterad av Mattias Jansson. Målet föregicks även av ett snabbt och bra utkast från Hampus Bodin.

Kvitteringen föregicks av en lång och intensiv press från Hagunda som vaskade fram ett flertal heta lägen och när Jönköping var rejält nedpressade fick Markus Åkerfeldt tag på bollen och gjorde ett riktigt häftigt mål med ett stenhårt backhandskott i krysset! Matchen var därmed kvitterad och i detta skede var det verkligen Hagunda som hade momentum och energi. Det var därför inte överraskande att laget även kämpade in ett ledningsmål till 8-9 och det var inte heller överraskande att det var Felix ”Bullen” Abrahamsson som gjorde målet. Allt som Felix rörde vid denna kväll blev till guld!

I slutet av matchen tog Jönköping ut målvakten och jagade kvittering, men det blev Kevin Ahlholm som satte den sista spiken i kistan genom att placera in 8-10 i det öppna målet.

En helt fantastisk seger i en helt galen match! Nu har Hagunda tagit tre segrar på de fyra senaste matcherna och de har visat underbar moral genom otroliga vändningar mot både AIK och Jönköping.

Laget kan därmed gå in till VM-uppehållet med stärkt självförtroende och en riktigt skön känsla. Nästa match spelas på hemmaplan mot FC Helsingborg söndagen den 20/11 kl.16.00. Missa inte den drabbningen!