Torsdag
30 Dec 1 match
Söndag
16 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Onsdag
02 Feb 1 match
Torsdag
10 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Fredag
25 Feb 1 match
Lördag
26 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Patrik Jansson avslutar sin elitkarriär

24 april 2022 19:44

Efter en lång och framgångsrik karriär väljer Hagundas center Patrik Jansson att lägga klubban på hyllan.


Patrik ”Putte” Jansson kom till Hagunda IF’s herrlag redan 2010, då Hagunda gjorde sin första sejour i Allsvenskan. Det var ett riktigt vasst nyförvärv som tog på sig den blå matchtröjan och han visade omedelbart sin klass och blev en mycket viktig spelare i laget. Att hans farfar Nils-Erik Jansson dessutom var med i Hagundas begynnelse och spelade i Hagundas herrlag i fotboll på 60-talet var lite extra grädde på moset.

Under de två första säsongerna i Hagunda blev det 38 poäng (18+20) på 32 matcher i Allsvenskan och han var en av lagets stöttepelare. Tyvärr ramlade laget ur allsvenskan 2012 och flera av våra bästa spelare fick erbjudanden av andra föreningar.

Putte var en av de spelare som var ”heta” på marknaden och som med all säkerhet hade kunnat gå till ett lag som spelade högre upp i seriesystemet. Det var lite svajigt och oklart vilket lag vi skulle kunna ställa på banan till säsongen i division 1 och många spelare ville avvakta med att skriva på för kommande säsong. I det läget visade Patrik Jansson verkligen ett riktigt stort Hagundahjärta då han var en av de första spelarna som klev fram och klargjorde att han tänkte stanna kvar i Hagunda och hjälpa föreningen att ta sig tillbaka till Allsvenskan. Dessutom skrev han på ett flerårskontrakt, vilket gav väldigt fina signaler. Tack vare att Patrik Jansson visade vägen följde fler spelare efter och vi kunde få ihop en riktigt stark trupp i division 1.

Patrik Jansson var därefter en centralfigur i det lag som var snubblande nära att ta sig tillbaka till Allsvenskan redan första säsongen i division 1 (2012/13), men där man till slut kom på andra plats i serien där endast seriesegraren gick upp. Putte gjorde sin poängmässigt starkaste säsong det året och stod för hela 42 poäng (20+22).

Säsongen därefter infördes kvalspel för de fyra första lagen i division 1 och Hagunda tog sig till kvalet, där man ställdes mot Visby i den första kvalomgången. Hagunda vann den första matchen på hemmaplan, men förlorade sedan de följande två matcherna på bortaplan mot Visby som sedemera tog sig hela vägen upp till Allsvenskan. Patrik Jansson imponerade så mycket på Visby att de värvade över honom till kommande säsong och Putte blev kvar sex säsonger i Visby där han till slut var med att föra upp laget till SSL och spelade under deras första och hittills enda säsong i SSL 2019/20.

Därefter vände Putte tillbaka till Uppsala och trots locktoner från andra konkurrenter valde han att komma tillbaka till Hagunda IF för att försöka hjälpa föreningen att ta sig hela vägen till SSL. Som alla nog vet så lyckades han med det uppdraget och var starkt delaktig i Hagundas ”Åshöjdenbedrift” då den lilla föreningen från landet tog sig hela vägen in i finrummet under säsongen 2020/21.

Under det som visade sig bli Puttes sista säsong i elitinnebandyn var han dessutom delaktig i Hagundas nästa stora bedrift, då det i förväg utdömda laget klarade sig kvar i SSL och säkrade SSL-platsen med flera omgångar kvar av serien.

Totalt blev det sex säsonger i Hagundas herrlag, 121 matcher i serie och kval samt 142 poäng från Puttes klubba. En väldigt bra spelare, en ledarfigur och en viktig person i Hagundas långa resa mot SSL avslutar nu sin karriär.

Ett riktigt stort tack för alla dessa år och alla dina fina insatser Putte!