HIF
Borta
Helsingborg
FCH

Förlust mot Helsingborg, men en fantastisk insamling till Akademiska sjukhusets barnfond!

26 november 2021 16:05

Tisdagskvällen i IFU Arena innehöll både stora glädjeämnen och besvikelser.

Det var väldigt roligt att publiken återigen slöt upp på läktarna och att vi kunde räkna in 982 åskådare på matchen och det var helt underbart att kunna konstatera att insamlingen till Akademiska sjukhusets barnfond inbringade en bit över 50.000 kronor! Den exakta summeringen är inte klar ännu, men sannolikt ligger slutsumman omkring 53.000kr när man även räknar in de pengar som swishades direkt till barnfondens konto under kvällen. Vi har fantastiska samarbetspartners och supporters i Hagunda IF!

Ytterligare ett glädjeämne var att Hagundas herrlag fortsatte att bevisade att man är ett lag som kan utmana alla motståndare i serien och denna gång spelade jämnt med Helsingborg. Det var också roligt att se Micke Hast på planen igen och därmed kunna konstatera att både Micke och hans storebror Fredrik Hast har fått göra SSL-debut för Hagunda IF efter lång och trogen tjänst. De debuterade i Hagunda IF's herrlag 2009 respektive 2010 och har varit med på hela resan upp till finrumet.

Kvällens besvikelse var att Hagunda tyvärr förlorade matchen med 6-4, trots att de spelmässigt definitivt var värda minst en poäng.

Första perioden var, precis som hela matchen, en jämn tillställning där lagen skapade ungefär lika många chanser. Ställningen var 2-2 efter de första 20 minuterna och Hagundas målskyttar var Jonathan Blomqvist (Marcus Ström) och Isak Bengtsson (Markus Åkerfeldt).

I den andra perioden gick Helsingborg ifrån till 2-4 och Hagunda hade lite svårare att komma till bra lägen i den perioden.

Under den tredje perioden fungerade anfallsspelet lite bättre och Hagunda skapade lite fler chanser än Helsingborg. När 4.15 hade spelats kunde Patrik Jansson placera in reduceringen till 3-4, assisterad av Jesper Lundkvist och bara två minuter senare kom även kvitteringen genom Felix Abrahamsson, framspelad av Mattias Jansson. Tyvärr var det Helsingborg som skulle få sista ordet denna kväll. Halvvägs in i perioden fick de ett frislag till vänster i anfallszon och innan Hagunda hade fått ordning på sin uppställning slog de en snabb passning och ett lika snabbt avslut intill Hampus Bodins högra stolpe.

Med ett par minuter kvar av matchen plockade Hagunda ut duktige Hampus Bodin och satsade framåt med sex utespelare, men Helsingborg lyckades freda sitt mål och matchen avslutades med att Helsingborg täckte bort ett skott och slog iväg en långboll som rullade in i Hagundas öppna mål med två sekunder kvar att spela. Känslan efter matchen var att Hagunda hade förtjänat minst en poäng denna kväll, men marginalerna är små och alla motståndare är skickliga.

Nu väntar ett VM-uppehåll och nästa match är på hemmaplan mot Växjö, onsdagen den 15/12 kl.19.00.