Hagunda
HIF

Storförlust mot Linköping - trots mål av Joakim Alvinder

19 januari 2022 21:17

Hagunda är inne i en tuff period just nu och föll tungt på bortaplan mot Linköping IBK.

Till bortamatchen mot Linköping kunde Hagunda IF mönstra två nya spelare eftersom både Emrick Wiggur och Joakim Alvinder fanns med i laguppställningen. Tyvärr saknades dock Jonathan Blomqvist, Kevin Ahlholm och Patrik Jansson i laget.

Linköping är ett av seriens bästa lag och kom till kvällens match med tio raka matcher utan förlust och alla visste nog att det skulle bli en riktigt tuff bortamatch.

I den första perioden visade det svartklädda hemmalaget upp hela sitt register och ledde med 2-0 innan det ens hade spelats två minuter. Efter 07:39 var ställningen 4-0 till Linköping och det märktes att Linköping var väldigt sugna på att ta en ordentlig revansch på premiärförlusten mot Hagunda i IFU Arena. Hagunda lyckades dock stoppa blödningen och kunde hålla tätt resten av perioden.

Linköping var det spelförande laget även i den andra perioden, men då lyckades Hagunda ändå stå emot betydligt bättre och även skapa en del lägen i anfallszon. Perioden slutade 2-1 till Linköping och totalt 6-1 efter två perioder. Hagundas mål gjordes av Mattias Jansson, assisterad av Isak Bengtsson.

I den sista perioden klarade sig Hagunda bra ganska länge och efter 12 minuter hade båda lagen gjort varsitt mål i perioden och ställningen var 7-2 till hemmalaget. I Hagunda IF var det ”nygamla” Joakim Alvinder som hade gjort Hagundas mål i power play, framspelad av Markus Åkerfeldt. Tyvärr var de sista sju minuterna av matchen lika dåliga från Hagundas sida som de första sju minuterna och Linköping tilläts göra ytterligare fyra mål fram till storseger med 11-2.

Tack vare dagens seger gick Linköping upp i serieledning, trots att de har en match mindre spelade än både Mullsjö och Storvreta som ligger tvåa och trea i serien just nu. Hagunda har fortfarande nio poängs marginal till nedflyttningsstrecket, men tappade lite av sitt försprång i målskillnaden.

Det lilla glädjeämne som vi kan ta med oss från kvällens match är att Joakim Alvinder fick göra mål och att han visade att han verkligen kommer att kunna bidra i kommande matcherna.

De två matcher som nu står på tur är dessutom två riktigt viktiga matcher då Hagunda först ställs mot Jönköping på bortaplan (söndag 23/1 kl.17) och därefter mot Djurgården på hemmaplan (onsdag 26/1 kl.19).