Storvreta
STO

Storvreta var för starka i derbyt

4 februari 2022 14:00

Storvreta IBK är ett av världens bästa innebandylag och för att Hagunda ska kunna besegra dem måste allt klaffa till 100%. Tyvärr gick inte allt Hagundas väg under onsdagskvällen och Storvreta kunde vinna derbyt med 8-2.

Innan matchstart stod det klart att sex spelare ur Hagundas herrlagstrupp var indisponibla till derbyt då Patrik Jansson och Niclas Johansson Bräck var sjuka, Kevin Ahlholm och Jonathan Lundkvist skadade och Emil Hedström spelade match med KAIS Mora. Dessutom fanns det en överenskommelse mellan klubbarna om att Emrick Wiggur inte skulle spela mot Storvreta.

Hagunda har dock fått en riktigt bra bredd i truppen och kunde trots detta ställa upp med tre femmor där vi bland annat kunde konstatera att Niklas Wik var tillbaka i laget igen efter en lång skadefrånvaro.

På läktarna var det ”fullsatt” eftersom endast 500 åskådare fick släppas in på grund av restriktionerna. Dessa platser var fullbokade långt innan matchdagen och under normala förutsättningar hade vi antagligen fått uppleva en riktigt härlig publikfest.

Tyvärr fick Hagunda en tung inledning på matchen då Storvreta gick ifrån till 0-4 under den första perioden. Det var framför allt Robin Nilsberth som tog tag i taktpinnen och gjorde ett äkta hattrick då Storvreta gick från 0-1 till 0-4. Storvreta hade, som förväntat, mer bollinnehav och var dessutom klart effektivare närt chanserna gavs. Hagunda hade trots allt en del lägen, men saknade skärpan i avsluten.

Efter den tuffa inledningen fanns det en befogad oro för att Storvreta skulle mangla vidare och gå ifrån till stora segersiffror, men Hagunda visade en fin mental styrka och inställning då de vägrade ge upp och istället kämpade hårdare. I den andra perioden pressade man högre på Storvretas backar och Storvreta hittade inte alls fram till lika många lägen i anfallsszon. Med lite medstuds hade det även kunnat ramla in någon reduceringsboll som hade skapat nerv i tillställningen, men istället var det Albin Sjögren som fick sista ordet då han prickskjöt in 0-5 med en sekund kvar av perioden.

Det mentalt tunga målet avgjorde definitivt matchen, men Hagunda fortsatte ändå att kämpa och slita hela den tredje perioden också. I den sista perioden vann man till och med skottstatistiken och gjorde även två mål genom Jonathan Blomqvist (ass Adam Nilbrink) och Felix Abrahamsson (ass Joel Ahlin). Tyvärr gjorde Storvreta tre mål i sista perioden och kunde, trots en fin avslutning av Hagunda, gå ifrån till seger med 8-2.

Nästa hemmamatch spelas onsdagen den 16/2 kl.19.00 och då är det giganterna IBF Falun som gästar IFU Arena. Till den matchen är restriktionerna hävda och vi hoppas att många vill komma och uppleva en rolig onsdagskväll!