Thorengruppen
TTG

Thorengruppen tog hem segern

18 januari 2022 21:37

Thorengruppen besegrade Hagunda med 10-5 i IFU Arena, efter en stark tredjeperiod.

I säsongens första möte mellan Team Thorengruppen och Hagunda IF den 3:e oktober fick Hagunda en mardrömsstart och hamnade i underläge med 0-6 redan efter den första perioden. Matchen slutade till sist med 10-5 till Thorengruppen.

I hemmamatchen mot Thorengruppen den 16/1 tog det bara tre minuter innan Hagunda hade hamnat i underläge med 0-2 och det verkade som att historien skulle upprepa sig. Det gjorde den också på ett sätt, genom att slutresultatet blev 10-5 till Thorengruppen även denna gång, men det var inte riktigt samma matchutveckling.

Hagunda repade sig nämligen efter mardrömsstarten och Isak Bengtsson reducerade till 1-2, framspelad av Mattias Jansson när 14 minuter hade spelats. I Hagundas framgångsrika förstafemma saknades dock yrvädret Felix Abrahamsson, som missade matchen pga karantänsregler, och istället var det Kevin Ahlholm som klev in i kedjan tillsammans med Isak Bengtsson och Mattias Jansson framför Markus Åkerfeldt och Carl Wadsten. Kevin gjorde en väldigt bra insats och har verkligen visat framfötterna i de matcher han spelat för Hagunda.

I den andra perioden gick Thorengruppen ifrån till 1-4, men Hagunda kunde återigen samla kraft och ta sig tillbaka in i matchen. Adam Nilbrink reducerade till 2-4, assisterad av Patrik Jansson och bara 18 sekunder senare smällde Kevin Ahlholm in 3-4, framspelad av Mattias Jansson. Då hade 16 minuter spelats av den andra perioden och Hagunda fick rejält med självförtroende av målen och skapade ett par högklassiga kvitteringslägen. Istället var det tyvärr Thorengruppen som fick sista ordet i den andra perioden och gjorde 3-5 i slutminuten.

Den sista perioden var inledningsvis jämn, men efter att Thorengruppen gjort 3-6 efter åtta minuter tog de över matchen totalt och seglade enkelt iväg i målprotokollet. Slutresultatet skrevs till 5-10 och Hagundas mål i den sista perioden gjordes av Mattias Jansson (ass Markus Åkerfeldt) och Isak Bengtsson (ass Markus Åkerfeldt).

Nästa match spelas i Linköping på onsdag 19/1 kl.19.00.