Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Hagunda
HIF

Jönköping tog en förkrossande seger

11 februari 2022 11:50

Hagundas herrlag var tyvärr chanslösa i bortamatchen mot Jönköpings IK och det slutade med en storförlust, där siffrorna skrevs till 11-1.


Det fanns goda förhoppningar om att Hagunda skulle kunna plocka tre poäng i bortamatchen mot Jönköpings IK, med tanke på att laget spelmässigt förtjänade en vinst i hemmamötet med Jönköping som dock slutade med uddamålsförlust.

I Jönköpings Idrottshall var det dock aldrig något snack om saken. Jönköping tog kommandot i matchen omedelbart och styrde spelet med eftertryck. Efter 4.31 tog de även ledningen med 1-0 och tio minuter senare utökades ledningen till 2-0. Efter den inledningen gasade Jönköping bara vidare och gjorde ytterligare fem mål i den andra perioden, medan Hagunda hade förtvivlat svårt att komma till avslut. De gånger som chanserna dök upp var avsluten tama och vid flera tillfällen misslyckades man helt med att få ivåg skotten.

Hagunda gav inte på något sätt upp i den sista perioden och försökte kämpa på för att få in några reduceringsmål, men det ville sig inte alls denna kväll och Hagundas spelare verkade ha svårt att hitta kontroll och balans på det aningen hala golvet. Det kändes som att Hagundaspelarna trampade vatten medan Jönköpingsspelarna gick på vatten i bibelbältets centralort. Jönköping förvandlade vatten till vin och bjöd på bröd, fiskar och mål i överflöd!

Slutresultatet skrevs till 11-1 och Jönköping var en klass bättre än Hagunda denna kväll. Hagunda gjorde totalt sett en riktigt dålig insats, även om det fanns ett par spelare som var godkända. Vid förluster är det lätt att såga det egna laget istället för att berömma motståndarna, men när ett lag är dåligt beror det oftast på att det andra laget är bra och ikväll var Jönköping lika bra som Hagunda var dåliga. De visade upp ett väldigt stabilt spel med mycket rörelse och snabba passningar. Gång efter gång lyckades de dessutom hitta knivskarpa genomskärare rakt igenom Hagundas försvarszon.

Hagunda har ett tätt spelschema just nu och redan på söndag är det bortamatch mot Växjö i Fortnox Arena. Därefter väntar två raka hemmamatcher i IFU Arena på onsdag och lördag.

Kommande hemmamatcher: Onsdag 16/2 kl.19.00 Hagunda IF - IBF Falun Lördag 19/2 kl.18.00 Hagunda IF - IBK Dalen

Boka biljetter på https://hagundaif.ebiljett.nu/