Falun
FAL

Förlust mot Falun - men ett fall framåt

17 februari 2022 12:26

Falun drog det längsta strået under onsdagskvällen och besegrade Hagunda med 8-2. Hagunda gjorde ändå en bra insats och det var ett klart fall framåt jämfört med matcherna mot Jönköping och Växjö.

Båda lagen saknade en del viktiga spelare inför onsdagens match, där Hagunda kom till spel utan den interna poängligaledaren Mattias Jansson och den viktiga backen Adam Nilbrink. Inte heller Kevin Ahlholm eller Emil Hedström fanns med på laguppställningen. Slutligen saknade även huvudtränaren Magnus Adolfsson i båset. Även Falun saknade flera av sina ordinarie spelare, men när de ställer in en kedja med Alexander Galante Carlström, Emil Johansson och Rasmus Enström till den första tekningen så inser man vilken klass och bredd det finns i det laget.

Den första perioden blev dock relativt jämn spelmässigt och målchansmässigt. Det var faktiskt Hagunda som vaskade fram de hetaste möjligheterna i inledningen av perioden, men utan att lyckas överlista Johan Rehn i Faluns mål. Efter 14.34 var det istället Falun som tog ledningen med 0-1 genom Emil Kalentun som spelades fram av Rasmus Enström. Bara två minuter senare kom även 0-2, vilket kändes en aning orättvist i det läget. Hagunda lyckades dock replikera en minut senare då Joel Ahlin snyggt spelade fram Isak Bengtsson som gjorde sitt 16:e mål för säsongen fram till 1-2. Det var ett välförtjänt mål och förhoppningen var att det kunde ge råg i ryggen inför den andra perioden. Tyvärr lyckades dock Falun få in ett psykologiskt tungt mål med 15 sekunder kvar av perioden till ställningen 1-3.

Hagunda fortsatte att göra en bra insats även i den andra perioden, men en av skillnaderna mellan lagen är att Falun är klart vassare när chanserna dyker upp och de har många spelare i laget som kan göra avgörande insatser. Efter åtta minuter kom 1-4 och tyvärr ramlade det in tre mål bakom stabila Hagundamålvakten Hampus Bodin under knappt tre minuter i slutet av perioden, fram till underläget 1-7.

I den sista perioden gjorde lagen varsitt mål, där Hagundas mål prickskjöts in av Marcus Ström, efter en snygg genomskärare från kapten Markus Åkerfeldt.

Slutresultetet blev därmed 2-8, vilket onekligen är klara siffror, men Hagunda stod upp bra hela matchen och gjorde en stabil insats.

Nu väntar en ny hemmamatch redan på lördag 19/2 kl.18.00 mot IBK Dalen. Skaffa era biljetter här: https://hagundaif.ebiljett.nu/

Innan matchen serveras det hamburgare på Terrassen/Balkongen och ni kan boka mat via denna länk: https://cloud.caspeco.se/public/webBooking?system=se_ifuupp&unitId=16