Hagunda
HIF

Förlust mot Pixbo i säsongsavslutningen

13 mars 2022 17:37

Första SSL-säsongen i Hagunda IF's historna avslutades med bortamatch mot Pixbo i Mölnlycke. Pixbo spelade för en plats i slutspelet, medan Hagunda inte hade något att spela för och det visade sig även i målprotokollet där Pixbo gick ifrån till en storseger. Det visade sig även att Pixbo därmed passerade Dalen i tabellen och tog den sista slutspelsplatsen.

Säsongen har varit ovanligt jämn bland de första tio lagen i SSL och inför den sista omgången var det tre lag som fortfarande gjorde upp om den sista slutspelsplatsen. Ett av de lagen var Pixbo, som var ett poäng bakom IBK Dalen som låg på åttonde plats inför slutomgången.

De gånger jag har sett Pixbo spela har laget spelat en mycket bra och rolig innebandy med skickliga målskyttar. I matchen mot Hagunda visade de återigen upp dessa kvalitéer och var knivskarpa när de fick lägen. På åtta avlossade skott på mål i den första perioden gjorde de fyra mål och gick upp till 4-0 innan Mattias Jansson reducerade till 4-1 efter en fantastisk framspelning av Felix Abrahamsson. Efter reduceringen fick Hagunda lite bättre tryck i spelet och hade ett par jättelägen att reducera ytterligare, men lyckades inte få in bollen.

Hagunda hade definitivt behövt en eller två reduceringar i den första perioden för att skapa match av denna tillställning, men i början av den andra perioden spelade de ändå ganska bra och 4-1 stod sig nästan halva perioden. Då gjorde Pixbo tre mål på mindre än tre minuter och punkterade tillställningen. Därefter kunde Pixbo spela ut hela sitt register och helt utan press visade de upp ett imponerande anfallsspel och en tät defensiv. Även i den andra perioden gjode de mål på 50% av sina avslut på mål och gick ifrån till 9-1.

Den sista perioden blev en transportsträcka fram till 12-1 och när slutsignalen ljöd i Mölnlycke var det fortfarande några minuter kvar i Jönköping där Dalen ledde med 4-3 när bara lite mer än två minuter var kvar av den matchen. Under de sista två minuterna gjorde dock Jönköping hela fem mål fram till seger med 8-4! Därmed gick Pixbo förbi Dalen i tabellen och ställs mot Växjö i kvartsfinal.