Lördag
16 Mar 1 match

Seger i sudden death i härlig hemmapremiär!

25 september 2023 10:00

Säsong efter säsong visar Hagunda att man är en klubb som kan skapa en fantastisk inramning i IFU Arena när föreningen sluter upp, och hemmapremiären var inget undantag. Närmare 800 hagundasupporters lyfte laget till seger med 8-7 i sudden death mot Karlstad IBF.

För tredje säsongen i rad är Hagunda utdömda av alla experter och motståndare i SSL och detta år ska laget tydligen inte ha någon chans att klara sig kvar. I Hagunda IF finns dock en fantastisk glöd, vilja och klubbkänsla som kan försätta berg, vllket man återigen visade i kvällens hemmapremiär.

Det är visserligen ingen opartisk åsikt, men det är uppenbart att Hagunda är en färgklick i SSL. Det är en liten, familjär klubb med enbart ideella krafter, som har tagit sig till det yttersta finrummet genom hårt arbete och stort klubbhjärta och varje säsong skapar ett antal matcher med fantastisk inramning. Under denna kväll var en majoritet av alla ungdomsspelare i Hagunda IF på plats för att stötta laget under hemmapremiären och det är verkligen härligt att se när IFU Arena fylls med blåklädda ungdomar.

I Hagunda IF visade årets nya lagkapten Adam Nilbrink vilken härförare och kämpe han är och han ledde verkligen laget under matchen. Han var överallt på planen, vann alla dueller och kryddade sin prestation med tre viktiga mål. Som grädde på moset gjorde dessutom den tidigare lagkaptenen och Hagundalegendaren Markus Åkerfeldt en oväntad comeback och gav ytterligare stabilitet och lugn i backlinjen. Markus gjorde även sin 219:e poäng i herrlaget då han assisterade till 6-4 målet.

I den första perioden var Karlstad lite hetare, stärkta av sin storseger i premiären, och även om det var en ganska jämn period var det bortalaget som skapade flest lägen. I slutet av perioden tog de ledningen med 1-0, trots att Hampus Bodin storspelade i Hagundas mål.

När den andra perioden drog igång växlade Hagunda upp och Adam Nilbrink kvitterade efter 31 sekunder, assisterad av backkollegan Alexander Spinord, som stod för hela tre assist under matchen. Bara ett par minuter senare fick Hagunda straff som Isak Bengtsson utnyttjade på ett iskallt och läckert sätt fram till 2-1. Karlstad kom dock tillbaka och vände till 2-3 under första halvan av perioden. Nyförvärvet Jonas Larsson kvitterade till 3-3, efter 11.41, assisterad av Spinord. I slutminuterna av perioden blev det en målkavalkad som inleddes av bortalagets vassa forward Anton Vestlung som gjorde 3-4, innan Hagunda gjorde 4-4 och 5-4 inom 17 sekunder i slutskedet. Isak Bengtsson gjorde 4-4, framspelad av Johannes Rönnmark och Adam Nilbrink satte 5-4.

Den sista perioden blev en riktig nagelbitare, som inleddes med att Alexander Janols gav Hagunda ledningen med 6-4 (ass Åkerfeldt) innan Karlstad återigen jobbade sig tillbaka in i matchen och kom ifatt till 6-6. Adam Nilbrink tryckte sedan in 7-6 (ass Spinord), vilket stod sig till slutet av matchen. Karlstad tog ut målvakten och spelade 6 mot 5 under slutminuterna, men hade initialt ingen riktig skärpa eller tryck. Istället fick Hagunda ett par bra lägen att sätta spiken i kistan, men båda gångerna gick bollen strax utanför det tomma målet. När endast 16 sekunder återstod hittade bortalaget tyvärr en lucka och lyckades kvittera till 7-7, vilket blev resultatet efter ordinarie tid.

I förlängningen blev Filip Stenlund matchhjälte då han forcerade in 8-7, genom sitt första mål i SSL och sitt första mål i Hagundatröjan! Filip var säsongens sista nyförvärv och ett riktigt fynd, som sportchef Tobias Andersson hämtat från Björklinge BK i division 1.

Sammanfattningsvis var det en verkligt sevärd, jämn och hård match mellan två hårt arbetande lag. Alla spelare i Hagunda är värda högsta betyg för sina insatser under söndagskvällen!

På fredag 29/9 kl.19.00 väntar en ny hemmamatch då AIK kommer på besök i IFU Arena. Ett AIK som har lyckats med ett stort antal stjärnvärvningar inför säsongen och som har en anfallsuppsättning som är en av de bästa i serien. De är naturligtvis klara favoriter mot Hagunda, men kan hemmalaget visa samma fantastiska inställning även i den matchen finns det definitivt nya möjligheter till skrällpoäng.

Boka platser till fredagens match via Tickster

Inför och under matchen kan ni avnjuta "Taco mania" på Terrassen och maten bokas via denna länk: Boka mat på Terrassen

Det serveras kyckling, nötfärs och vegofärs med ostsås, salsa, gräddfil, ost, majs, sallad, gurka, tomat, lök, tortillabröd och nachochips Pris 149.-, Barn 12-14 år 99.- , Barn upp till 11 år 89.-